Spor Yetiştiği kulübe başkan oldu

Yetiştiği kulübe başkan oldu

Paylaş
Yetiştiği kulübe başkan oldu

Spor Toto 2. Lig takımlarından Turgutluspor'a başkan seçilen 31 yaşındaki Adnan Demirel, yetiştiği ve 28 yaşında futbolu bıraktığı kulüp tarihinin en genç başkanı oldu.

1999 yılında altyapısına girdiği Turgutluspor’da 2 yıl sonra profesyonel sözleşme imzalayan Demir, Altay, Uşakspor, İnegölspor, Elazığspor, Bucaspor, Giresunspor, Alanyaspor, Torbalıspor ve Göztepe’nin formalarını giydikten sonra, 28 yaşında futbolu yetiştiği kulüpte bıraktı. Demir, bu süreçte, alt yaş gruplarında çeşitli kereler Milli Takım forması da giydi.

Haberin Devamı

Turgutluspor’un 9 Haziran’da gerçekleştirilen olağan genel kurulunda Burçin Ayarcı, Sedat Kutlu ve Hayrettin İnan ile başkanlık için yarışan Demirel, oy kullanan 247 delegeden 121’inin oyunu alarak, kulüp tarihinin en genç başkanı oldu.

Adnan Demirel, AA muhabirine, futbolculuğu döneminde Turgutluspor ile şampiyonluk ve gol krallığı sevincini yaşadığını belirtti.
28 yaşında futbolu profesyonel olduğu kulüpte bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Demirel, şunları anlattı:
"Tüm sevinçlerimi yaşayabildiğim bu kulübe, başkan olmanın onurunu yaşıyorum. Birçok futbolcuya futbola başladığı kulüpte profesyonellik nasip olmazken, bize profesyonel olma, kaptan olma, şampiyonluk gibi bütün mutluluklar nasip oldu. Allah bize nasip etti, şimdi de başkanlık nasip oldu. Herkes menajer, teknik direktör olurken sen neden başkanlığı tercih ettin diye soracak olursanız, bunun cevabı, tamamen adanmışlıkla alakalı. Antrenörlüğe ve menajerliğe sıcak bakmadım."

Haberin Devamı

"Futbolun içinden gelenlerin futbolu yönetmesi gerektiğine inanıyorum" görüşünü dile getiren Demirel, kulüp delegelerinin de kendisine güvenip, başkanlık görevine seçtiğini söyledi.

Demirel, futbolun her kademesini iyi bilen biri olarak yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarının desteğiyle kulüp başkanlığı görevinde başarılı olacağına inandığını ifade ederek, "Büyük heyecanla geçen kongrede, ipi göğüsledik. Bizlere oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak paydası Turgutluspor’dur. Bu kulübü en iyi noktalara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Turgutluspor’da adaleti sağlamak için bu yola çıktık ve değerli kongre üyelerinin teveccühüyle seçimi kazandık. Turgutlusporumuz için hayırlı olsun" diye konuştu.

AA