Spor 'Yeterli delil var'

'Yeterli delil var'

Paylaş
'Yeterli delil var'

UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino, verilen cezalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

UEFA’nın "Avrupa’da Yılın En İyi Oyuncusu Ödülü" jürisinde yer alan UEFA’nın 53 ülkesinden gelen spor muhabirleri ve editörlerine Monaco’da verilen brifinge, UEFA Başkanı Michel Platini ile genel sekreter İnfantino da katıldı.

Haberin Devamı

İnfantino, bir gazetecinin, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA kupalarından neden men edildiğiyle ilgili sorusuna, "UEFA, Türk takımlarını Avrupa’dan men etmek için yeterli delile sahipti" cevabını verdi.

'ŞİKE BÜYÜK BİR PROBLEM'

UEFA Başkanı Michel Platini de UEFA olarak, şike olaylarına karşı kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Ben eski bir futbolcu, bugün ise UEFA Başkanıyım.

Bu konuda fazla bir şey söyleyemem ama şunu söylemeliyim ki UEFA’nın şike ile ilgilenen birimi, bu yıl tatile gidemedi çünkü çok fazla işleri vardı. Şike büyük bir problem haline geliyor.

Bunu bu yaz gördük" diye konuştu. Irkçılığa karşı mücadelede de kararlı olduklarını belirten Platini, bu hususta UEFA olarak kamuoyunu ve futbolseverleri bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

ASTRONOMİK RAKAMLAR

Platini, günümüzde futbolcuların çok pahalı olduğunu hatırlatarak devam ettiği konuşmasında, futbol kulüplerinin transfer dönemlerinde astronomik rakamlar harcadığını belirtti.

Platini, "Kulüplerin, futbolcular için bu kadar para harcamasını anlayamıyorum. Bundan 30 yıl önce Maradona 5 milyon sterline (Barcelona’dan Napoli’ye) transfer olmuştu. Bugün ise bazı oyuncular için 100 milyon avro harcanıyor. Bu normal değil" diye konuştu.