A. Yavuz Kocaömer Yetenek Sizsiniz Engelleri Kaldıralım
HABERİ PAYLAŞ

Yetenek Sizsiniz Engelleri Kaldıralım

Haberin Devamı

13 Mart Pazar akşamı Show TV’de ‘Yetenek Sizsiniz’ programının engelliler bölümü yapıldı. Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Ali Taran’dan oluşan jüri, 12’si yurt içinden olmak üzere, 16 engelli yeteneğin yaptığı gösterileri izledi. O akşam yarışma yapılmadı.

Amaç

Amaç, engellilerin neler yapabileceğini göstermek ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) vasıtasıyla toplanacak gelirlerle, zor durumda olan engellilerimize destek olmaktı. 5 saatten fazla süren canlı yayının sonunda yaklaşık 5 milyon TL gelir elde edildi. Bunun için Show TV’ye ve Acun Ilıcalı’ya engelliler adına şükranlarımızı sunuyoruz.

[[HAFTAYA]]

Yabancı yetenekler

Almanya’dan 3, Hollanda’dan ise 1 engelli yeteneklerini sergiledi. Hollanda’dan gelen 1.28 boyundaki Dirk Zalm, alevlerle yaptığı gösteriyle izleyenleri kendine hayran bıraktı. Almanya’dan gelen pandomimci Josef Michael Kreutzer, işitme engellilerin gittiği bir dans okulunun yöneticisi. Diğer tekerlekli sandalyeli dans hocası Markus Grill ise, dans eden eşinin gelemeyişi dolayısıyla gösteriyi oğlu ile birlikte yaptı. Hiç şüphe yok ki gecenin yıldızlarından biri Almanya’dan gelen sihirbaz Franz Paulus’tu. Aynı zamanda dünya şampiyonu olan Franz Paulus, beni de sahneye davet etti. Sırtımdan ceketimi çıkarıp aynı zamanda eşi olan asistanı Elisabeth Paulus’a giydirip üzerine de defalarca düğüm atmayı başardı.

Hüseyin Çelik

Telefonla yayına bağlanarak bağış yapanlardan biri de Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ti. Engelliler konusundaki görüşünü belirttikten sonra “Ben de bir aylık maaşımı bağışlıyorum” demesi hem salonda bulunanlar hem de bizleri çok duygulandırdı. Önemli miktarlarda bağış yapan diğer vatandaşları okurlarımız zaten o akşam görmüşlerdir.

Kendini bilmezler

O gece ve ertesi gün arayan kendini bilmezleri 2 grupta toplamak mümkün. Birinci grup: Telefona bağlanıp bol keseden “5 bin lira bağışladım”, “25 bin lira bağışladım” deyip ertesi gün ortadan kaybolanlar. İnsanlar niye böyle bir şey yapar, niye diğer insanları umutlandırırlar? Bundan ne zevk alırlar, anlamak mümkün değil. Ama yapılan bu sahtekarlıkların cezasını bir gün çekeceklerinden hiç şüphemiz yok. İkinci grup: O gecenin hemen ertesi günü TESYEV’i arayarak olmayacak şeyler isteyenler. Birkaç örnek vermek gerekirse, evi zemin katta olan bir izleyici “Giriş katta bana bir ev alın” demiş. Bir başkası “30 milyarı biz komşular olarak topladık. Siz üzerini tamamlayın da bana ev alın” demiş. İngiltere’den arayan bir başkası ise, Türkiye’de yaşayan kız kardeşine İngiltere vizesi alması için yardım etmemizi istemiş. Yine başkası “Ben hesap numaramı vereyim, siz her ay hesabıma para yatırın” dileğinde bulunmuş. Fransa’dan arayan izleyici, köyünde engelli akrabası olduğunu, onun rahat yürüyebileceği bir yolun yapılmasını istemiş. Bunun gibi daha engelliler ile ilgisi olmayan veya ilgisi olduğu halde karşılanamayacak taleplerde bulunanlar...

Paralar nereye gidiyor?

Gecenin hemen ertesi günü internette haberler dolaşmaya başlamış. Yok Acun Ilıcalı bu paraları ne yapmış, daha önceki kampanyalarda ne yapılmış? Paralar nereye gitmiş? Yavuz Kocaömer bu paraları verir miymiş? Bunlar, bu tip haberleri çıkaran ve yayanlar, bize göre şeref ve haysiyetten yoksun olanlar. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) dünyanın önde gelen denetim kuruluşlarından KPMG ve bu kampanyalar dolayısıyla yine Türkiye’nin önde gelen denetim şirketlerinden Güreli Yeminli Mali Müşavirlik tarafından sürekli denetlenmektedir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün zaman zaman gönderdiği müfettişlerin yaptığı incelemeler de ayrıdır. Bu sözleri söyleyenler, önce aynada kendilerine bakacak. Bugüne kadar engelliler için ne yapmışlar? Veya engelli iseler bağlı bulundukları derneklere ne katkıda bulunmuşlar? Ondan sonra konuşacaklar. Ne demişler: Kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş.

The Peak Hotel

İstanbul- Tepebaşı’ndaki The Peak Hotel, etkinlik süresince İstanbul dışından gelen engelli yetenekleri ücretsiz olarak misafir etti. Kendilerine buradan bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Bankalar

O gece çağrı merkezlerini nerede ise sabaha kadar açık tutarak destek olan Türkiye İş Bankası Balmumcu Şubesi, Garanti Bankası Tarabya Şubesi, Şekerbank Beşiktaş Şubesi, Finansbank Gayrettepe Şubesi’ne de verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önümüzdeki haftalar ve aylarda, tespit edilen ihtiyaçlar değerlendirilerek, elde edilen gelir, ameliyat, ortez-protez, görme engellilere bilgisayar, işitme cihazı ve tekerlekli sandalye olarak dağıtılacak ve yapılan harcamalar yine bu sütunlardan sizlere duyurulacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder