Murat Gülderen Yerliler çıksın meydana
HABERİ PAYLAŞ

Yerliler çıksın meydana

Haberin Devamı

Bir süre önce Apple ürünleri Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Setur Duty Free’de yüzde 20’ye varan fiyat avantajıyla satışa sunuldu
Her yerde mağaza açmayan Apple için şaşırtıcı ve kritik bir atak. Dış hat yolcusu için sunulan bu cazip fiyat oranı iç pazarı ne derece etkileyecek hep birlikte göreceğiz.

Asıl önemli nokta ise son üç yılda kapsamlı donanımları, özel tasarımları ve fiyat avantajlarıyla dünya devlerine meydan okuyan yerli teknoloji üreticilerinin böyle bir hamleyi nasıl yorumladıkları. Katma değerli ihracatta zorlanan Türkiye için yoğunluklarıyla ünlü İstanbul havalimanları büyük fırsat. Bu avantajı görüp yerli cihazları Duty-Free’de sergilemek, ülke adının artık teknolojiyle de anılması anlamına gelebilir. Çünkü gelen turist teknoloji marketlerini gezmiyor. Bu açıdan turistin kulağına ancak havalimanında su kaçırabilirsin.

Yerliler çıksın meydana

Giden ve gelen olmak üzere Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarını yılda 100 milyonun üzerinde yolcu kullanıyor. Bu durum, dünyanın en ücra köşesinde yaşayanlara bile her an ulaşabileceğiniz gerçeğini göz önüne seriyor. Peki satış sonrası servis nasıl olacak diyenleriniz olabilir. Yerli üreticilerin bu alandaki yurtdışı altyapı tecrübeleri yabancılarla kıyasıya rekabet edebilecek düzeyde. O yüzden sıkıntı yok.

DOLANDIRICILIKTA YENİ TREND



Son yıllarda şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerle binlerce kişiyi dolandıran sahtekarlar, bu kez hızla artan madde bağımlılarının yakınlarını hedef aldı. "Hastanelerden daha ucuza ve daha hızlı tedavi ediyoruz" diyerek yüzlerce kişiyi dolandıran şebeke ile bağlantılı bazı derneklerin de olduğu iddia ediliyor. Bağımlı yakınlarının konuyla ilgili sağlık mevzuatını ve tedavi yöntemlerini öğrenmesi hayati önem taşıyor.

HANİ YAPAMAZDIK



Türkiye, savunma sanayinde ses getirmeye devam ediyor. Milli uçak, milli tank, milli füzeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçak gemisi de yapılacağını söyledi. Yapamazsınız diyenlere inat, en etkilisinden denizden kara ve havaya kadar savunmanın her alanında ses getirici icatlar yapıyoruz.

Asıl soru şu ana kadar neden yapmadığımız. Katma değerli ve milli üretimlerde belli ki önümüz gerçekten tıkanmış. Bu arada Milli internet güvenlik çözümleri de dikkat gerektiriyor. Malum her an her yerden saldırabiliyorlar.

GÜNÜN OLAYLARI


San Francisko hükümeti, çalışanların işlerini elinden alan robotlardan vergi alınması için düzenlemelere başladı
Yapılan işe ne kadar odaklanıldığını ölçen kulaklık icat edildi

O HEP BURADA



Türkiye’nin en büyük komedyeni Kemal Sunal, aramızdan ayrılalı 17 yıl olmuş. Bu süre içerisinde filmi oynamadığı tek bir gün bile yok. Türk halkına yaşattığı tüm güzellikler için kendisini bir kez daha saygıyla anıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder