Ekonomi Yenilenen Hyundai ix35, Otomatik Şanzımanıyla Daha Konforlu

Yenilenen Hyundai ix35, Otomatik Şanzımanıyla Daha Konforlu

Paylaş
Yenilenen Hyundai ix35, Otomatik Şanzımanıyla Daha Konforlu

Yenilenen Hyundai ix35, Otomatik Şanzımanıyla Daha Konforlu

Hyundai için yeni bir çağın başlangıcı olarak gösterilen ve piyasaya sunulduğu andan itibaren tüm dünyada oldukça beğeni toplayan Hyundai ix35, yenilenmiş özellikleri ve daha da şık tasarımıyla yollara çıkmaya hazırlanıyor.



SUV-C segmentinin en önemli modellerinden biri olan ix35, artık 1.6 litre benzinli motor seçeneğinde de sunulan 6 kademeli otomatik vites seçeneğiyle ön plana çıkıyor. ix35 bu sayede 135 bg’lik motorunun güçlü ve çevre dostu özelliklerinin yanına şehir içi kullanımda artırılan konforu da eklemiş oluyor.

Haberin Devamı

Hyundai ix35, aynı zamanda sürüş modunda da bir takım yenilikleri beraberinde getiriyor. Hyundai i30 ile başlayan ve markanın diğer modellerinde de kullanılmaya başlanan değişken direksiyon modu “Flex Steer”, geliştirilmiş ix35’te de yer alıyor. Daha fazla sürüş zevki veren ve direksiyon hissini maksimum seviyelere çıkaran “Flex Steer” sayesinde “Normal, Konfor ve Spor” modlarını seçerek sertlik derecesini değiştirmek mümkün oluyor. Bu özellik C-SUV segmentinde bir ilk olarak dikkat çekiyor. Ayrıca yüzeye duyarlı amortisörler (ASD) ile daha fazla konfor vaad eden ix35, yoldaki bozuklukları kabine daha az iletmiş olurken aynı zamanda daha iyi yol tutuş özellikleri sunuyor.

LED gündüz farları ve LED posizyon lambalarıyla daha estetik bir dış görünüm sergileyen ix35, tasarımı değiştirilen 17 ve 18 inç’lik jantlarla Hyundai’nin akıcı tasarım felsefesini daha fazla yansıtıyor. Avrupalı müşteriler için Avrupa’da geliştirilen ix35, geliştirilmiş ESC (Elektronik Stabilite Kontrol) sistemiyle donatılırken, römork çekme fonksiyonu sayesinde ix35 sahiplerine artık daha rafine bir sürüş zevki sağlıyor.

Haberin Devamı

Hyundai ix35’in yenilikleri kabin içinde de devam ediyor. Araçta koltuk ve kapı döşemeleri daha kaliteli malzemelerle sunuluyor. Havalandırma ızgaraları ise artık krom kaplamalarla karşımıza çıkıyor. Ön taraftaki bardak tutucular da yeni seride aydınlatılmalı olarak sunuluyor. Bu donanımlar sayesinde çok daha modern hale gelen ix35, sınıfının en fazla donanıma sahip seçeneklerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Supervision gösterge paneli ve 4.2 inçlik renkli LCD bilgi ekranıyla donatılan iç mekan, sürücüsüne daha modern bir görsellik sunuyor.

Hyundai ix35’in kaputu altında Türkiye’de en çok tercih edilen Elektronik Kontrollü Direkt Enjeksiyonlu 1.6 litrelik benzinli motor dikkat çekiyor. İkisi de 6 kademeli olan manuel ve otomatik şanzımanla satışa sunulan ix35’in 1591 cc hacmindeki motoru, 4x2 önden çekiş seçeneğiyle 6300 d/d’de 135 bg maksimum güç ve 4850 d/d’de 165 Nm maksimum tork üretiyor. 100 km’de 6.8 litre ortalama tüketime ve 158 gr/km gibi düşük bir CO2 emisyonuna sahip olan manuel versiyona karşılık otomatik şanzımanlı ix35 ise ortalama olarak 8.8 lt yakıta gereksinim duyuyor.

Haberin Devamı

Toplam 4410 mm uzunluğa, 1820 mm genişliğe ve 1665 mm yüksekliğe sahip olan ix35’in 591 litrelik bagaj hacmi bulunurken, arka koltukların yatırılmasıyla birlikte toplam 1436 litre yükleme kapasitesi elde edilebiliyor. Manuel versiyondan sadece 19 kg ağır olan 1.6 lt otomatik ix35’in toplam ağırlığı ise 1397 kg.

İlk satışa sunulduğu 2010 yılı Mart ayından bu yana Avrupa’da 220 bin adetten fazla satılan Hyundai ix35, Türkiye’de de toplam 13 bin adedin üstünde satış rakamına ulaşarak en çok tercih edilen SUV’lerden biri oldu. Geliştirilmiş ix35 ile bu rakamların daha da artırılması hedefleniyor.

Türkiye’de Style ve Elite olmak üzere iki ayrı donanım paketi ve 1.6 litre GDI ile 2.0 litre dizel olmak üzere de iki ayrı motor seçeneğiyle satılan yeni ix35’lerin fiyatları 59 bin 200 TL’den başlıyor. SUV’ler arasında en ulaşılabilen fiyata sahip olan otomatik şanzıman için sadece 3 bin TL fark ödeyerek 62 bin 200 TL’ye ix35 1.6 GDI Style Otomatik sahibi olunabiliyor. Bir üst donanım olan Elite için manuel şanzımanlı aracın fiyatı 65 bin 500 TL iken yine 3 bin TL fark ödenip 68 bin 500 TL’ye otomatk şanzımanlı Elite donanım alınabiliyor. Hyundai ix35 2.0 Dizel otomatik ise sadece Elite donanımıyla 115 bin TL’ye alınabiliyor.

Haberin Devamı