Derya Özel Yeni yıla anlam yükleyin
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yıla anlam yükleyin

Haberin Devamı

Evet belki yılbaşı gecesi size bir şey ifade etmiyor, ya da “yeni yıl bize şunu getirsin, bunu götürsün” diye dileklerde de bulunup taze bir yıla anlam yüklemeyenlerdensiniz.

1 Ocak sabahı uyandığınızda her şeyin yine aynı devam edeceğini düşünenlerdensiniz. Size naçizane tavsiyem, yeni yıla bir anlam yüklemeniz yönünde olur.

Bazen kişinin kendine gelebilmesi için büyük bir olay yaşaması gerekir. Tam da bu yüzden, yeni yıla hiç sebepsiz bir anlam yükleyin. Birinden ayrılmak, bir kayıp yaşamak, işten atılmak gibi büyük ve yıpratıcı acılar sonrasında, hayatınızı toparlamak ve değişmek için temiz bir sayfa açmak yerine, ertelediğiniz ve istediğiniz ne varsa bu yıl yapmaya söz verin kendinize.

İlla bir kayıp yaşamadan, hayatın türlü tokatlarından birini yüzünüze yemeden, tüm enerjinizi ve motivasyonunuzu bu ertelenmiş işlere verin bu yıl.

Diyete mi başlamak istiyordunuz, alın size diyet günlüğü tutmak için harika bir başlangıç. Yeni yılın ilk ayında başlayıverin o diyete. Sigarayı bırakıp spora mı başlayacaktınız, e hadi! Çocuklarınızın hafta sonu etkinliklerini mi düzenleyecektiniz, kışın ortası, okulun yarı yılı demeyin, hemen araştırın bakalım neler varmış.

Benim gibi evi ayıklamak gözünde büyüyenlerden misiniz, ben başladım bile ayıklamaya, siz de bir el atıverin o açılmamış, tozlanmış kutularınıza.

4 gün boyunca her sabah kahvemi demleyip, her odayı ayrı ayrı, saatlerce ayıkladım. Kütüphanemi boşaltıp yeni kitaplarıma yer açtım. Çocuklarımın da kitapları, artık salonun büyük kütüphanesinin 7 rafını doldurdu.

Ne kadar şanslı olduğumu düşündüm. Benim gibi kitap kurdu çocuklarım var. Artık eve alınmayan ama zamanında üçer beşer alınmış DVD filmler, müzik cd lerinin hepsini attım. Bir kaç tane çocukların sevdiği filmleri bıraktım. Elektronik çöplüğüne dönmüş kutuların tamamını attım.

Giymediğim kıyafet, ayakkabı, kızların küçülen eşyalarını ayıklayıp ihtiyacı olanlara yolladım. Bu ayıklama gazıyla, komple evi boşaltmaktan korkmadım değil ama evde artık daha rahat nefes aldığımı fark ettim.

Yeni yıl için hayatınızda temizlik yapın. Gereksizleri yollayın, ruhunuzu havalandırın ve üretmek için kendinize yer açın. Hepimize iyi yıllar…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder