Türkiye (Son Dakika) Yeni teknoloji DNA testiyle yakalandılar

Yeni teknoloji DNA testiyle yakalandılar

Paylaş
Yeni teknoloji DNA testiyle yakalandılar

Balıkesir’de 11 yıl önce öldürülen kuzenler Büşra ve Tuğçe’nin katillerini, doku örneklerine yapılan yeni teknoloji DNA testi yakalattı

Balıkesir'in Savaştepe ilçesi Karacalar köyünde ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi kuzenler Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım, 21 Mart 2006'da okula giderken kaybolmuş, 2 çocuğun cesetleri 44 gün sonra bir menfezde parçalanmış halde bulunmuştu.

Önlük bağıyla boğularak öldürüldükleri belirlenen ve tecavüz emaresi tespit edilen kuzenlerden alınan doku örnekleri Adli Tıp'a gönderilmişti.


GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİ İLE YENİDEN YAPILMASI TALEP EDİLDİ


Adli Tıp raporunda doku örneklerinin o dönemki şüpheliler Seyhan Y. ve Ayhan Y.'ye ait olmadığı ancak bu kişilerin soyundan bir veya iki erkeğe ait olduğu belirtildi. Gelen bu rapor üzerine gözaltında tutulan 2 şüpheli serbest bırakılmıştı. Kuzenlerin dosyasına bakan Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı, Adli Tıp incelemelerinin günümüz teknolojisi ile yeniden yapılmasını talep etti. Bunun üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemeler, doku örneklerinin Seyhan Y. ve Ayhan Y.'ye ait olduğunu ortaya çıkardı.


4 KİŞİYE TUTUKLAMA


Seyhan Y. ile cezaevinde evlendiği eşi Yeliz E., Ayhan Y. ile Ahmet Ç. isimli 4 şüpheli tutuklandı. Şüpheli Murat E. ise yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Haberin Devamı