Sabanur Kıraç Yeni sevgiliye ne zaman ve nasıl eskisinden bahsetmek lazım?
HABERİ PAYLAŞ

Yeni sevgiliye ne zaman ve nasıl eskisinden bahsetmek lazım?

Haberin Devamı

Diyelim ki uzun süreli bir ilişkiden çıktınız. Mesela kocanızdan, nişanlınızdan ya da hayatınızın aşkından yeni ayrıldınız. Biliyorsunuz ki artık geri dönüş yok ve karşınıza yavaş yavaş yeni kısmetler çıkmaya başladı. Yeni sevgiliye veya sevgili adayına eski sevgilinizden ne zaman ve nasıl bahsetmelisiniz? Ya da bahsetmeli mi misiniz?

İşte size ne zaman ve nasıl konuşabileceğiniz hakkında ipuçları...

Hala arkadaşsanız

Eğer eski sevgilinle hala arkadaşsanız ve yeni sevgiliniz3le onu tanıştırıyorsanız geçmişinizden mutlaka özet halinde bahsetmelisiniz. Çünkü siz ne kadar saklamak isterseniz isteyin gerçekler eninde sonunda ortaya çıkar. Ve eğer yeni sevgiliniz arkadaşınız diye tanıştırdığınız kişinin bir zamanlar eski sevgiliniz olduğunu öğrenirse hala ona aşık olduğunuz için sakladığınızı düşünebilir.

Sadece ve sadece doğru zamanda

Eskilerin konusunu asla siz açmamalısınız. Özellikle de ilk buluşmada eskilerden bahsetmemelisiniz. O sorsa bile siz en ince detayına kadar anlatmamalısınız. Eğer eski sevgilinizden çok fazla bahsederseniz, onu unutmak için başkalarıyla görüştüğünüz hissedilebilir. İlla eskilerden bahsetmeniz gereken bir ortam olursa, mesela yeni sevgiliniz ısrarlar sorarsa, konuyu çok fazla uzatmayın. İnce detaylara girmeyin. Kadınlar size eski sevgililerinizi sorarken aslında tek bir şeyi merak ederler, o da “Beni mi daha çok seviyorsun yoksa onu mu daha çok sevdin”dir. Siz siz olun bunu aklınızdan çıkarmayın!

Zor durumda kaldığınızda

Eğer eski sevgiliniz hala sizi rahatsız ediyorsa ya da dengesiz davranıyorsa bu konuyu yeni sevgilinize açmanızda fayda var. Çünkü planlamadığınız bir anda karşınıza çıkan veya evinize gelen sevgilinin hikayesini sonradan anlatmak pek inandırıcı olmayabilir. İşin kötüsü sizi aldatan gibi gösterebilir. O yüzden eğer eski sevgiliniz sizi zor durumlarda bırakıyorsa geç olmadan bunu yeni sevgilinizle paylaşmalısınız.

Karşılaşma ihtimaliniz olduğunda

Eğer yeni sevgiliniz, eskisinin sürekli takıldığı bir yere gitmek istiyorsa ya da davetli olduğunuz partide eski sevgilinizle karşılaşma ihtimaliniz varsa bundan mutlaka yeni sevgilinize bahsetmelisiniz. Çünkü durumu bile bile yeni sevgilinize anlatmazsanız sırf eskisiyle karşılaşmak için o planı yaptığınız bile düşünülebilir. Ayrıca yeni sevgiliniz bu durumdan rahatsız olacaksa gitmemeyi de seçebilir. Ona karşı dürüst olmanız sizin yararınıza olacaktır...

Eski sevgililerinizi yerden yere vurmadan

Bir erkek eski sevgilisi hakkında çok kötü şeyler söylüyorsa, o erkek çoğunlukla hala o kadına aşıktır. Ya da daha kötüsü terbiyesiz bir adamdır. Hiçbir zaman eski sevgilileriniz hakkında acımasız yorumlar yapmayın. Çünkü bir zamanlar o kişiyi sevdiğiniz gerçeği sizin hakkınızda da bazı ipuçları vermektedir.

Eski sevgililerinizi övüp durmadan

Erkekler bazen eski sevgilileriyle hava atmayı sever. Onların çok güzel veya başarılı olması yeni sevgilinin kendilerini daha çok istemelerine neden olacağını sanırlar. Ama fena halde yanılırlar! Siz, siz olun eski sevgilileriniz övünmeyin veya onları fazla övmeyin. Bu karşınızdaki kişiye ya güvensizlik yaşatır ya da sizin hala eski sevgilinize aşık olduğunuz inancı...

Tek bir eski sevgili üzerine yoğunlaşmadan

Eğer eskilerden konu açıldığında sadece tek bir isim geçiyorsa kadınlar bunu “Demek ki bir tek onu gerçekten sevmiş ve belki de hala seviyor” olarak yorumlar. O yüzden eskilerden bahsederken tek bir isim üzerine odaklanmayın.

Asla karşılaştırma yapmadan

Konu eski sevgililer olduğunda yapılan en büyük hata karşılaştırma yapmaktır. “O hiç bana sarılmazdı, o daha iyi yemek yapardı, o beni daha çok severdi” gibi yaklaşımlardan uzak durun. Bu sadece “O”nu ne kadar unutamadığınızı gösterir ve terk edilme sürecinizi hızlandırır!



Yeni sevgilinin yanında eskisinden bahseden Erkekgiller

Bu erkekgiller bir alem. Sen eski sevgilinden bahsetsen kafayı yerler. Ama konu onların eskileri olunca bir rahatlık, bir rahatlık bunlarda! Kimisi daha ilk buluşmadan anlatmaya başlıyor, kimisiyse her buluşmada kuple kuple anlatıyor. En kötüsü de eski sevgilileri ve ilişkileri hakkında durmadan yakınanlar.
Uzaktan bakınca onlara Güzin Abla gibi mi gözüküyoruz acaba?! Bize ne, onların eski sevgilileriyle yaşadıklarından? Sorsak bile anlatmamaları lazımken sormadan niye anlatıyorlar, hiç anlamıyorum! Neden bir türlü geçmişe, geçmiş ola diyemiyorlar? Erkekler değil miydi her ayrılıktan sonra önlerindeki maça bakmakla övünenler? Ne zamandan beri ortalık eski sevgilisini dilinden düşüremeyenlerle doldu taştı yahu?! Hayır, öncekilerden bahsedeceğim diye gelecektekilerden oluyorlar ona üzülüyorum ben.

Bakın; eğri oturalım, doğru konuşalım. Hepimizin geçmişinde birileri var, hepimiz bir gün, bir yerlerde, birine kalbimiz kırdırttık. Ama yaşandı bitti. Şimdi sıra yeni aşklarda. O yüzden bir durun, bir nefes alın. Yeri ve zamanı gelmedikçe eski defterleri açmayın, açtırmayın. Bırakın exleri, nextlere geçin, yahu!

Tamam olabilir, eski sevgilinizi unutamamış olabilirsiniz. Ama eğer eski sevgilinizi unutamadıysanız yenisiyle ne işiniz var? Yok unuttuysanız ne diye başımızı şişiriyorsunuz? Eski sevgilinizle ilgili yakınacağınız insan yeni ya da potansiyel sevgiliniz değil ki! İlla eskilerden konuşacaksanız alın yakın arkadaşlarınızı, gidin bir meyhaneye. İçin içebildiğiniz kadar, ağlayın ağlayabildiğiniz kadar! Ama gözünüzü seveyim karşınızdaki kıza anlatmayın!

Çünkü siz bozuk plak gibi eski sevgililerinizden bahsederken karşınızdaki o plağı alıp kafanızda paralamak istiyor aslında. Sonuçta siz ne kadar saklamaya çalışsanız da ruhsal bir kabızlık yaşadığınızın herkes farkında oluyor. Bünyenizden atamadıkça da o eskileri, etrafa korkunç bir koku yayılıyor kalbinizden, haberiniz ola!

İşin özeti, eğer hala kalbinizde başkaları varsa çıkmayın sevgili avına. Önce acınızı yaşayın, eskiyi unutun. Sonra gelin karşımıza. Çünkü stepne değiliz biz! “Eskisi patladı, tamir ettirene kadar idareten seni kullanacağım” mantığı sökmez bize! Ha “Yok ben anlatırım da, yakınırım da” derseniz göz açıp kapayana kadar yeni bir eski sevgili elde edersiniz, unutmayın. Çünkü sizin gibi erkekgillerle karşılaşan kadınların aklından tez zamanda tek bir şey geçer, o da: Run Forest, Run!

9

Sıradaki haber yükleniyor...
holder