Candaş Tolga Işık Yeni müttefikimiz Rusya mı?
HABERİ PAYLAŞ

Yeni müttefikimiz Rusya mı?

Haberin Devamı

Erdoğan ve Putin son 11 ayda sekizinci kez bir araya geldi.

Türkiye ve Rusya arasındaki yakınlaşmanın bundan daha somut bir göstergesi yoktur herhalde.

İki ülke devlet başkanı bir buçuk ayda bir görüşmüşler.



Putin’in son Türkiye ziyaretinde verdiği mesajlara dikkat edin! Dünya gündemindeki neredeyse tüm konularda; Kudüs, Suriye, vs. Türkiye ile Rusya hemfikir...

Kulislerden sızan bilgiler doğruysa Putin, Suriye’de Türkiye’nin en hassas olduğu konulardan biri olan PYD noktasında da bir adım atmış.

İddia doğruysa Putin, Suriye’de rejim güçleri ve muhalifleri bir araya getirecek ulusal kongreden Türkiye’nin isteğiyle PYD’nin çıkarılıp PYD dışı Kürt grupların katılımını sağlama sözü vermiş.



Enerji alanında Rusya ve Türkiye uzun süredir çok önemli ortak projeler yürütüyor.

Başta Rusya’dan satın alınacak S-400 füzeleri olmak üzere diğer gelişmelere bakınca iki ülkenin savunma sanayiinde de önümüzdeki dönem birlikte çalışacakları aşikar.

Turizmde ve tarımda da benzer gelişmeler var.

Şimdi tüm bunların üstüne Putin’in son Türkiye ziyaretinde siyasi anlamda da bir müttefiklik hayata geçirildiği mesajının altı çizildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika’ya hitaben söylediği “Size muhtaç değiliz” sözü adeta ete kemiğe bürünüyor.

Amerika yarım asırlık müttefiki Türkiye’yi göz göre göre kaybediyor. FETÖ elebaşının iade edilmeyişi, ABD büyükelçiliğiyle yaşanan kriz, Reza davasının İran ambargosundan çıkıp, Türkiye aleyhinde bir propagandaya dönüşmesi ve en son Trump’ın Kudüs kararı...

Amerika gerilimi daha da tırmandırarak iyice ilişkileri kopma noktasına mı getirecek yoksa “büyük bir jestle” Türkiye’nin gönlünü almaya mı çalışacak?

Hep birlikte göreceğiz...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder