Bilim - Teknoloji Yeni iPhone SE için kollar sıvandı
Paylaş
Yeni iPhone SE için kollar sıvandı

Günümüzden seneler önce Steve Jobs, verdiği bir demeç sırasında insanların 3.5 inçlik bir ekrandan daha fazlasına ihtiyaç duymadıklarını söylemişti. Fakat Jobs, bu sefer geleceği görememiş ve büyük bir yanılgı içerisinde düşmüştü

Nitekim Jobs’un ölümünün ardından Apple’da modaya ayak uydurarakiPhone 5 ile birlikte ekran boyutunu 4 inçe çıkarmıştı. Fakat 4 inçte yeterli olmadı. Hatta şimdilerde 4 inçlik bir iPhone kullananlara rastlamak bile zorlaştı diyebiliriz. Fakat görünen o ki Apple henüz ufak ekranlı iPhone modellerinden vazgeçmiş değil. Zira Amerikalı teknoloji devi şu aralar yeni bir iPhone SE modeli üzerinde çalışıyor.

Bilindiği üzere iPhone SE geçtiğimiz sene Mart ayında satışa sunulmuştu. 4 inçlik ekrandan fazlasını istemeyenler için tasarlanan bu telefonun, önümüzdeki sene baştan aşağı yenilenmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir rapora göre, yeni iPhone SE modeli gücünü A10 yonga setinden alacak. 1700 mAh gücünde bir bataryadan beslenecek olan telefon, kutudan ilk çıktığında ise iOS 11 ile çalışacak.

Tayvan merkezli bir üretici olan Wistron tarafından, Hindistan’da üretilecek olan yeni iPhone SE, ilk olarak da Hindistan’da satışa sunulacak. Şu an satışta olan SE modeliyle aynı fiyat aralığında olması beklenen telefonun, ilerleyen tarihlerde Avrupa ve Amerika’da da satışa sunulacağı belirtiliyor.

GalaxyNote 8 batarya detayları ortaya çıktı!

Haberin Devamı