Bilim - Teknoloji Yeni güncelleme göründü!
Paylaş
Yeni güncelleme göründü!

Çoğumuz henüz GDR2'yi göremedik ama Windows Phone 8 GDR3 güncellemesi ortaya çıkmaya başladı bile!

Windows Phone 8'de video izlerken telefonunuzu biraz olsun döndürürseniz bir şey fark ediyorsunuz: Ufak bir harekette otomatik olarak dönen ekranı kilitlemek mümkün değil. Ancak yakında ortaya çıkacak bir Windows Phone güncellemesiyle, yani GDR3 ile bu durum ortadan kalkabilir.

Haberin Devamı

Microsoft'tan bazı kaynaklarla konuştuğunu iddia eden The Verge, işlevin adının "autorotate screen" olacağını söylüyor. İşlevin ismi farklı ancak Android ve iOS cihazlarındaki "otomatik kilidi devre dışı bırakma" işlevinden farklı çalışmayacak. Bununla birlikte aynı rapor, yeni bir haber veriyor: İşlev, 5 veya 6 inç'lik yeni Windows Phone'lu cihazlar için hazırlanıyor olabilir.

Bir başka iddia ise Microsoft'un kısa mesajları PC'ler, Windows Phone'lar ve web'den erişilebilir hale getirmek üzere çalıştığı yönünde. Bu işlevin henüz geliştirilmekte olduğu ve Windows Phone 8'in GDR 3 (General Distribution 3) güncellemesine yetişmeyebileceği söyleniyor. Benzer bir işlev Apple'ın iOS 6 platformunda iMessage yoluyla sunuluyor. Android'de ise MightyText gibi üçüncü parti uygulamalarla mesajlarınıza istediğiniz yerden erişebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Kaynak: CHIP Online