Sabanur Kıraç Yeni bir ilişkiye başlamadan önce kendinize sormanız gereken 7 soru
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir ilişkiye başlamadan önce kendinize sormanız gereken 7 soru

İster bir ilişkiden kısa süre önce çıkmış isterseniz de uzun zamandır yalnız olun, eğer yeni bir ilişkiye başlamayı planlıyorsanız her şeyden ve herkesten önce kendinize dürüst olmalısınız. O ilişkiyi neden istiyorsunuz? Karşınızdaki kişiden neden hoşlanıyorsunuz? Yeni bir ilişkiye hazır mısınız? Zor olsa da kendinize bu soruları sorun ve cevaplarından tatmin olmadıkça da yeni bir ilişkiye başlamayın…

1- Şu anda bir ilişki içinde olmak istiyor muyum?

Toplumsal olarak ilişki içinde olmaya kodlanmış durumdayız. Bekarlık sultanlık değil, aksine utanılacak bir şeymiş gibi algılanıyor. Durum böyle olunca yalnız kalmak bir tercih olmaktan çıkıyor bazıları için. “Ne olursa olsun, sevgilim olsun” diye ortalarda dolaşanlardan olmasanız da içten içe yalnızlıktan korkuyor olabilirsiniz. Sırf bu yüzden bir ilişkide olmak hem size hem de karşınızdakine büyük haksızlık olacaktır. O yüzden içinde bulunduğunuz şartlara özellikle de ruh halinize iyi bakın. Gerçekten biriyle olmak istiyor musunuz şu anda?

Haberin Devamı

2- Bu ilişkiden beklentim ne?

İçine girmek üzere olduğunuz ilişkiden beklentileriniz tam olarak ne? Karşınızdaki kişi bu beklentileri karşılayabilir mi? Yoksa siz kendi içinizde çözmeniz gereken bir sorunu bu ilişkiye mi atfettiriyorsunuz? Aslında kalbiniz kırık ya da canınız sıkkın ve yeni bir ilişki sizi mutlu eder diye mi düşünüyorsunuz? Yeni bir ilişkiye başlamadan önce kendinize beklentilerinizi sorun. Ve daha da önemlisi karşınızdaki kişinin bu beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını sorgulayın!

3- Ne kadar ciddi bir şey arıyorum?

Size ilk günden evlilik planları yapın demiyorum ama başlamak üzere olduğunuz ilişki hakkında bir fikriniz olsun. Amacınız tek gecelik ilişkiyse karşınızdaki kişiye gereksiz ümitler vermeyin ya da kendinizi fazla kaptırmayın. Eğer amacınız ciddi bir beraberlikse acele etmeyin! Uzun süre beraber olmayı planladığınız biriyle her şeyi ilk günden tüketmeyin! Ve eğer siz ciddi bir şeyler peşineyken o sizinle aynı sayfada değilse de fazla vakit kaybetmeden o ortamdan uzaklaşın!

Haberin Devamı

4- Önceki ilişkimi unuttum mu?

Çivi çiviyi sökmez arkadaşlar! Bunu aklınızdan hiç çıkarmayın. Eğer önceki sevgilinizi unutamadıysanız, onu unutmak için başkasıyla beraber olmayın. Bu sadece sizi değil karşınızdaki kişiyi de yıpratacaktır. Önce kendi içinizdeki sorunları çözün. Ondan sonra temiz bir sayfa açın. Ancak o zaman gerçekten mutlu olabilirsiniz!

5- Yeni ilişki hayatımı olumlu etkiler mi?

Hayatta bazen biriyle olmak yalnız kalmaktan daha komplike şartlar doğurabilir. Örneğin kariyerinizde önemli bir dönüm noktasındaysanız, çok seyahat ediyor, kendinize az zaman ayırabiliyorsanız başka birine nasıl zaman ayıracaksınız? Ya da yeni bir düzen kurduysanız ve birlikte olmak istediğiniz kişi bu düzenden hoşlanmıyorsa nasıl bir tercih yaparsınız? Tüm bunları düşünmenizde fayda var…

6- Beni olduğum gibi kabul edecek biri mi?

Ne yaparsanız yapın sizi değiştirmeye çalışan, eleştiren veya sizin değişmesini istediğiniz biriyle olmayın. Gözünüzü iyi açın, ipuçlarına dikkatlice bakın. Karşınızdaki kişi sizi her şeyinizle beğeniyor mu? Yoksa değişmenizi beklediği veya talep edeceği şeyler olacak mı? Aynı şey sizin için de geçerli. Karşınızdaki kişiyle olduğu gibi mi ilgileniyorsunuz yoksa “İlişki içinde ben onu değiştiririm” mi diyorsunuz? Hiç değişmeyecek olsa da ondan hoşlanmaya devam edecek misiniz?

Haberin Devamı

7- Aileler, arkadaşlar ve kültürel geçmişiniz uyumlu mu?

Yeni bir ilişkiye başlarken daha çok hormonlarımızla hareket ederiz. Önce aşık olur, sever sonra mantığımızı devreye sokarız. İlişki ilerledikçe ortaya çıkan sorunlar aslında en başından itibaren gözümüzün önündedir ama biz görmek istemeyiz/ göremeyiz. Bu sorunlardan en önemlileri aileler, arkadaşlar ve kültürel geçmişteki denkliktir. Karşınızdaki kişiden ne kadar hoşlanırsanız hoşlanın bu konuları da göz önünde bulundurmayı unutmayın.

7

Sıradaki haber yükleniyor...
holder