Candaş Tolga Işık Yeni başbakan kim olacak?
HABERİ PAYLAŞ

Yeni başbakan kim olacak?

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olacağından kimsenin şüphesi yok. Peki, Erdoğan’dan sonra kim başbakan olacak? Gül, “Ben yokum” dedi. Peki, kim?

[[HAFTAYA]]

Fatih Altaylı, “Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu olacak” diye yazdı. Olabilir. Ama benim duyduklarım öyle söylemiyor! Erdoğan cumhurbaşkanı olduktan sonra bir sonraki seçime kadar geçen ara dönemde başbakanlığı şu anda başbakan yardımcılığı yapan isimlerden biri götürecek. En güçlü aday Beşir Atalay.

Daha önce de yazdım: Erdoğan’ın Köşk’e çıktığı an itibarı ile Türkiye defakto bir başkanlık sistemine geçmiş olacak. Erdoğan kendisinin de söylediği gibi Köşk’te anayasadaki ‘tüm yetkilerini’ kullanarak çalışacak. Bu da başkanlık sistemine yakın yetkiler demek!

Haberin Devamı

Erdoğan modelinde etkili ve güçlü bir lider bu yetkilerle cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturunca başbakanlık yapacak isimde aranan özellikler de değişecek. Yeni başbakandan aranan vasıf Erdoğan modeli baskın bir lider figürü olması değil, birlikte uyumlu çalışılabilen ve hepsinden önemlisi de güvenilir biri olması. Kim mi? Ahmet Davutoğlu da elbette ihtimaller dahilinde ancak konuşulan bir isim daha var: Spordan Sorumlu Bakan Akif Çağatay Kılıç.

Bunlar AK Parti’ye ve Başbakan’a çok yakın önemli kaynaklardan duyduklarım... Şahsi fikrim mi? 2015 seçimlerinden sonra Davutoğlu veya Kılıç olabilir ama bana “Yeni başbakan kim olacak?” diye muhtemel adaylardan kurulu bir liste yap deseler en tepeye düşünmeden tek bir isim yazarım: Numan Kurtulmuş

Sıradaki haber yükleniyor...
holder