Mehmet Coşkundeniz Yeni aşk için kendini hazırla
HABERİ PAYLAŞ

Yeni aşk için kendini hazırla

Haberin Devamı

Son günlerde hep şunu duyuyorum: Ben aşık olamıyorum. Beni anlayabilecek birini bulamıyorum... O zaman çuvaldızı biraz da kendine batırmanın zamanı geldi. Bu yazı, yüreğini yeni bir aşka nasıl hazırlaman gerektiğini anlatıyor...

DOĞRU KİŞİ DEĞİLSİN

Doğru kişiyi bulamıyorsan, bu senin de başkasının doğru kişisi olmadığını gösterir. Öyle ya, sen biri için doğru kişiysen o seni mutlaka bulur. Zaten aşk arandığında bulunan bir şey değil. Bırak aşk seni bulsun. Ama önce kendini hazırla, kendinle yüzleş, geçmişten gelen korkularını yok et.

BEDENLER VE RUHLAR

Geçmişteki aşkını şimdiki aşkınla kıyaslama. Her insan tektir, eşsizdir. Sana yaşattıkları da öyle. Birini, başkasının yerine koymaya çalışırsan yanılır ve mutsuz olursun. Bir bedene, başka ruh yerleştirmeye kalkarsan hayal kırıklığına uğrarsın.

SAKIN SAVAŞMA

Bir insan kötüyse, kötüdür. Onu ‘iyi insan’ haline getiremezsin, bunun için hırs yapma. Seni aldatıyorsa, bil ki bir daha aldatacaktır. Yalan söylüyorsa, bil ki tekrarlanacaktır. Kendini sonu gelmeyen bir savaşın içine atma. Kaldı ki aşk zaten savaş değildir. Aşk seni mutlu edemiyorsa, üzerine çizgi çekmelisin. Biliyorum, canın çok yanacak ama hiçbir hastalık en ağır hale gelmeden, geçmez.

FAZLA UYUM ARAMA

İnsan kendisindeki eksiklikleri tamamlamak için aşık olur. “Onunla çok iyi anlaşıyoruz, beğenilerimiz, beklentilerimiz aynı, dediğin noktada, “Bir düşün” derim. Bu, onunla iyi bir ilişkin olabileceğini gösterir ama aşk çatışmaların duygusudur. Bu kadar uyum, aşka aykırıdır.

AŞIK DEĞİLSE UĞRAŞMA

Aşık olacağın kişiyi ve zamanı seçemediğini unutma. Öyleyse, “Ben ona aşığım, o niye bana değil?” sorusunu soramazsın. Aşk bir seçim olmadığına göre, onun seni seçmesi de mümkün değil. Hayatımız boyunca aşık olduğumuz ama bize aşık olmayan çok kişiyle karşılaşırız. ‘Karşılıksız aşk’ da budur zaten. Fakat buna saplanıp kalma. Güzel bir anı olarak yaşayıp geç. Aksi takdirde ‘kara sevda’ya düşersin ki; bunun tedavisi çok zordur.

BİTENİN PEŞİNE DÜŞME

Aşkın bitişi acı verse de, karşındaki insandan hesap sorma. Aşkı bitmiştir ve gitmek istiyordur. Zorla elinde tutamazsın. Hele, “Geri kazanmak istiyorum” deme sakın. Aşkın bittiği noktada geri dönüş söz konusu değildir. Bakma o gelişgidişlere, hiçbiri kalıcı olmaz. Döner ama sonra yine gider.

HEP KENDİNE GÜVEN

Kendine güvenini asla kaybetme. Birçok ilişki bu yüzden bitiyor. Kaybetme korkusunu abarttığın takdirde karşındakini ürkütüyorsun. Onu sürekli kontrol etmeye, her hareketini sorgulamaya, hesap sormaya başlarsan, bil ki o ilişkinin ömrü uzun değildir. Unutma; biri aldatmayı kafasına koymuşsa yapar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder