Gündem 100 TL kirayla ahırda yaşıyorlar

100 TL kirayla ahırda yaşıyorlar

Paylaş
100 TL kirayla ahırda yaşıyorlar

Ümraniye'de evsiz kalan yoksul aile bir ahırda yaşamaya başladı

Ümraniye’de evsiz kalan yoksul aile bir süre önce hayvanların barındığı ahırda yaşamaya başladı. İstanbul’un göbeğinde yaşanan insanlık dramı görenlerin yüreğini burkuyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl kalp ameliyatı geçiren ve rahatsızlıkları nedeni ile çalışamayan Nurettin Yusufoğlu, eşi ve oğlu ile memleketleri Mardin’den tedavisinin devamı için İstanbul’a geldi. Sağlık nedenlerinden dolayı çalışamayan baba Nurettin Yusufoğlu parasızlık nedeni ile kalacak bir yer bulamayınca eşi Zarife Yusufoğlu ve oğlu Abdullah Yusufoğlu(14) ile Ümraniye’de 100 TL kira ile bir ahırda yaşamaya başladı. Ailenin içler acısı durumuna şahit olan bazı mahalle sakinleri ise ufak tefek ihtiyaçlarını gidermek için aileye destek oldu.

MAHALLELİ KLOZET YERLEŞTİRDİ

Ailenin zor şartlarda kaldığı ahırda tuvalet ve lavabonun olmadığını gören bir mahalle sakini ahıra klozet götürerek tuvaletin yapımını üstlendi.

Haberin Devamı

Bir süre önce büyük baş hayvanların kaldığı ahırda yaşamak zorunda olduklarını söyleyen baba Nurettin Yusufoğlu, “Geçen yıl kalp ameliyatı oldum. Yüksek tansiyonum ve şeker hastalığım var. Çalışamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Koku çok ağır olduğu için burnumuzu kapatarak kalmaya çalışıyoruz. İstanbul büyük bir şehir ama ahırda yaşıyoruz. Bazı yerlere başvurduk ama yardım alamadık." dedi. Yokluk nedeni ile ahırda yaşamak zorunda kaldığını söyleyen Zarife Yusufoğlu, “Ne yapalım, dışarıda mı kalalım. Rutubet ve koku bizi mahvediyor" dedi.

YETKİLİLER SAHİP ÇIKSIN

Ailenin kira ücretlerini ödemekte zorluk çektiği için 100 TL ile harıda kaldığını söyleyen mahalle sakinleri, “Biz yardım etmeye çalışıyoruz. İçeride duramıyoruz ama bir şeyler de yapmaya çalışıyoruz. Yetkililer bu insanlara sahip çıksın" diye konuştu.

Taş zemine tek kat halı sererek üzerine attıkları yarakta yatmaya çalışan ailenin oğulları Abdullah’ın ise daha önce matbaada çıraklık yaptığı şimdi ise iş aradığı öğrenildi.

DHA