Türkiye (Son Dakika) Yenge cinayetine ömür boyu hapis

Yenge cinayetine ömür boyu hapis

Paylaş
Yenge cinayetine ömür boyu hapis

Diyarbakır'da geçen yıl 8.5 aylık hamile olan yengesi Zeynep Taş'ı, kahvaltı hazırlamadığı gerekçesiyle döverek öldüren Mehmet Kaddafi Taş hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi

Cumhuriyet savcılığı Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Yağmurlu köyünde 4 Kasım 2013 tarihinde yengesi Zeynep Taş’ı döverek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Kaddafi Taş ile ilgili iddianameyi hazırladı. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Taş’ın suçunu kabul ettiği belirtildi. Mehmet Kaddafi Taş, İstanbul’da oturduğunu, olay tarihinden 2 ay önce kardeşi Nurettin Taş’ın köydeki evinde kaldığını belirterek, şöyle dediği belirtildi:

Haberin Devamı

KAHVALTI HAZIRLAMADI DİYE...

"Olay günü kardeşim Nuretten’i hayvan sattığım kişiden parayı alması için Bismil’e gönderdim. Evde yengem Zeynep Taş ile yalnız kaldık. Yengeme benim için kahvaltı hazırlamasını söyledim. Bana, ’Sana kahvaltı hazırlamayacağım, kalk kahvaltını kendin hazırla, anneni gönderdik, kardeşini gönderdik, sıra sana geldi’ diye cevap verince sinirlenip, kendisine bir tokat attım. Bu tokat üzerine kendini cam kenarındaki beton üzerine yüzüstü kapaklandı. Yengemi kaldırmaya çalıştım. Daha sonra komşumuz olan amcam Aziz Taş ve eşine haber verdim. Amcam bana tokat attı. Daha sonra yengemi hastaneye kaldırdık ve kardeşim Nurettin Taş’a haber verdim. Çok korkmuştum, yengemin ölebileceğini hesap etmemiştim. 1 tokat atmanın işi buralara getirebileceğini hiç düşünmedim. Yengemi öldürme kastım yoktu. Keşke elim kırılsaydı da vurmasaydım."

Haberin Devamı

Zeynep Taş’ın eşi Nurettin Taş, kardeşi Mehmet Kaddafi Taş’ın en ağır cezayı alması için çaba sarf edeceğini söyledi. Taş, savcıya verdiği ifadede, ağabeyi ve eşi arasında küçük çocuğu nedeniyle daha önce tartışma çıktığını, araya girerkek olayı tatlıya bağladığını söyledi. Nurettin Taş, olay günü ağabeyi Mehmet Kaddafi Taş’ın kendisini telefonla arayarak, "Eşin hasta hemen eve gel" dediğini belirterek, şöyle dedi:

'15 GÜN SONRA O DA HAYATINI KAYBETTİ'

"Eşim hamile olduğu için hemen bir taksi tutarak köye doğru gittim. Yolda ağabeyim beni bir daha arayarak, eşime tokat attığını söyledi. Bunun üzerine kendisine küfür ettim. Amcam beni arayarak ’Köye gelme, Zeynep’i hastaneye götürüyoruz deyince hastaneye gittim. Hastanede müdahale edildi ama eşim kurtarılamadı. Karnındaki bebek alındı ancak 15 gün sonra o da hayatını kaybetti. Ağabeyim Mehmet Kaddafi Taş’tan davacı ve şikayetçiylim, cezalandırılmasını istiyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü, bu davaya bakanlık adına müdahil olurken, avukat Remzi Atalay, müdahil olma isteğinin kabul edildiğini ve kadına yönelik şiddet konusunda hassas olan bakanlığın duruşmalarda yerini alacağını söyledi.

Haberin Devamı

DHA