Dünya Yemen Devlet Başkanı da teslim bayrağını çekti

Yemen Devlet Başkanı da teslim bayrağını çekti

Paylaş
Yemen Devlet Başkanı da teslim bayrağını çekti

Yemen Devlet Başkanı da teslim bayrağını çekti

Tunus ve Mısır'daki isyanların harekete geçirdiği son Ortadoğulu lider Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih oldu. Yemen'i 32 yıldır demir yumrukla yöneten Salih, bir dahaki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Başkent Sana’da Perşembe günü yapılacak büyük protesto gösterisi öncesinde parlamento, Şura Konseyi ve ordu mensuplarına yaptığı konuşmada Salih, 2013’te yapılacak seçimlerde adaylığını koymayacağını ve yönetimi oğluna bırakmayacağını belirtti.

Salih ayrıca, muhalefetten planlanan protesto gösterilerini ve yürüyüşleri iptal etmesini istedi.

Tunus ve Mısır'daki halk isyanlarının ardından önce Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, halka reform sözü vermiş, dün de haftalardır protestoların görüldüğü Ürdün'de Kral Abdullah, hükümeti görevden almıştı.

MUHALEFET "ÖFKE GÜNÜ"NDE YÜRÜYECEK

Yemen'de muhalefet, Devlet Başkanı Salih'in çağrısına rağmen "Öfke Günü" diye anılan yürüyüşün planlandığı gibi yarın yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Muhalif Islah Partisi'nin sözcüsü Muhammed El Sabri, Salih'in 2013 yılından sonra devlet başkanlığına aday olmayacağı ve iktidarı oğluna devretmeyeceği yönündeki açıklamalarını olumlu karşıladıklarını ve bundan sonraki somut adımları beklediklerini söyledi.

El Sabri, öte yandan yarın ülkede planladıkları gibi bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirterek, "Bu, insanların seslerini duyurmalarını ve özlemlerini dile getirmelerini sağlayacakları barışçıl bir çaba" diye konuştu.