Yemekleri sakın böyle pişirmeyin
Balıkesir’de düzenlenen bir konferansa katılan iç hastalıkları uzmanı Prof. Canan Karatay yemeklerin pişirilme yöntemleri ile çok çarpıcı açıklamalarda bulundu
10 Ağustos 2017 , Perşembe 15:26
Balıkesir’de bir konferansa katılan Prof. Dr Canan Karatay, konuşmasında batılı ülkelere göre Türk mutfağının daha sağlıklı olduğunu ortaya çıkardı.
Konferanstaki konuşmasında Karatay, "Türk mutfağının tencere yemeği önemlidir. Amerika’da, İngiltere’de tencere yemeği bilmezler. Kuru fasulyemizi, barbunyamızı, zeytinyağlı yiyeceklerimizi bilmezler” dedi ve yemeklerin pişirilme şekilleri ile alakalı şu açıklamaları yaptı;
BALIĞI SAKIN UNLAMAYIN
Karatay balık ile ilgili açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı: "Balık sağlıklı ama unlayıp kızartırsak kanserojendir. Ayrıca unu kızartırsak, şnitzel yaparsak, kırmızı et de kanserojendir.
SEBZELERİN ÇOĞU İTHAL VE GDO'LU
Karatay, Türkiye’de yetişmesine karşın ithal edilen sebzelerin yüzde 90’ının GDO’lu olduğunu, bu ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini savundu.
BUNLARI DA OKUYUN
- Tavuk fiyatını düşürecek adım! Hükümet ilk hamleyi yapıyor
- Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
- Bakan Özhaseki: Gece gündüz demeden çalışıyoruz
- Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf açıklaması
- Mevduat faizleri yüzde 55'i aştı pazarlıkta yüzde 60 veren de var! 32 günde hangi faizle ne kazanırsınız?