Nora Romi Yemeği sorun olmaktan çıkarmanın en ideal yolu
HABERİ PAYLAŞ

Yemeği sorun olmaktan çıkarmanın en ideal yolu

Haberin Devamı

Yemek yapma ve yeme konusunda hem anne hem de baba tarafından becerikli eller ve rafine bir lezzet anlayışı ile doğdum.Hatta aynı derecede becerikli bir koca ile 13 sene evli kaldım. Ne var ki bütün bu inputlara rağmen özellikle yapma konusunda ben öyle olamadım. Yeme kısmına olan düşkünlüğüm ise zamanla yapma tembelliğinin yanı sıra, sağlıklı beslenme ile değişiklik ve hafiflik gösterdi. E tabi yaş da ilerleyince tahlil uyarılarını dinlemek gerek!

Evde gerçekten çok zor doyan iri bir erkek ergen olduğundan elim mahkum bir şeyler döndürüyorum tabi. Bir gece babamda yeriz, 2 gece babasına gider, geriye kaldı 4 gece zaten! Onu bir şekilde doyururum, ben ise ne kalırsa kemiririm.

Dışarıdan siparişle yemeğe ben de oğlum da çok meraklı değiliz. O yüzden de fast-food siparişi yerine epey bir süredir düzenli günlük yemek tedarik eden siteleri ara ara inceler, hesap kitap yapar, onlardan birine kapağı atma yolları arardım.

Son aylarda artan bel ağrılarım yemek yapmamı daha da zor bir hale getirince bu arayışlara hız verdim. Ve en eskilerden biri olan, bazı arkadaşlarımın da denediğini bildiğim Rafinera’yı keşfettim. Hatta sonra bazı iş toplantılarında tanıştığım hanımların da burasıyla yemek sorununu hallettiklerini duymam beni daha da gaza getirdi.

Başladım... Önce boyuma kiloma göre bir kalori sınırı belirledik. Amacım kilo vermek olmadığından günlük 1500 kalorilik paket bana uygun geldi.3 ana 2 ara öğün olarak bir aylık anlaştık. Benim istediğim yemek yapmamak ama sağlıklı ve düzenli beslenmekti. Ve taze besinlerle çünkü yemek yapmaya meraklı olmayınca aldığınız sebzeler bazen dolapta günlerce kalabiliyor. Besin değeri de günden güne azalıyor, biliyorum.
İlk günlerde oğlum arkadaşında tatildeydi ve gelen yemekleri ben tembelliğin ve yemeklerin damağıma uygunluğunun verdiği keyifle tüketmeye rahat rahat başladım.

Hesapladım, bir ayda 120 çeşit


Tabi ilk telefonda bilgi aldım. Bana ; 30 gün boyunca gelen öğünlerdeki yemeklerin hepsinin birbirinden farklı olacağı söylendi. İnanamadım. Bir kadın olarak en zor şeyin yemek yapmak değil yapacak yemek çeşidi bulmak olduğunu bilen biriyim. Nasıl yanı 30 gün öğlen ve akam, 2 yer yemek ve hepsi farklı! 120 çeşit yemek demek bu ayda! (Kahvaltıyı saymıyorum)

Bunu duyduğum andan beri her gün elen yemeklere başka bir gözle de bakmaya başladım.

Her sabah uyandığımda bana gelen mailde o günün yemeği ve yemeğin içeriğindeki malzemelerin sağlığım için yararlı açıklamaları oluyor. Tabi kutuda da günün yemekleri yazılı.

Sabah teslimat saatlerini seçebiliyorsunuz. Hemen dolaba tabi... Sonrasında da nasıl ısıtabileceğiniz bilgisi de size veriliyor.

Ve oğlum geldi

Evet benim deve eve geldi. Kutuları gördü. İlk tepkisi cool ergen tebessümü oldu. Kafasından neler geçirdiğini tahmin edebiliyorum. Sonrasında ilk fark ettiğim gelen ara öğünlerden minik tatlı ya da tuzlu seçenekleri bana çaktırmadan götürdüğü oldu.İlgisini çekmiş olacak ki ben paketlerimi açarken mutfağa geldi ve benden ona ikram etmemi bekledi.

“Tatmak ister misin, Sinan’cığım?” ile atıldı ikinci adım. Tabi atladı!

Ve öğlen evde olmadığım zamanlarda benim öğle yemeğimin de bir güzel yenildiğini gördüm: “E sen yoktun, ben de acıkmıştım!”

Sinan iri ve kilolu bir çocuk. Hatta ona tam kan sayımı yaptırıp değerlerini bile kontrol ettirdikten sonra Sinan’ı diyetisyen arkadaşımla götürmüştüm. Kendisi 2 saat boyunca metabolizma sistemini ona o kadar güzel anlatmıştı ki oğlum diyete başlayıp epey kilo vermişti. Tabi yaz gelince düzen bozulmuş birkaç kilo da geri geldi.

Fazla uzatmayayım, oğlumla açık açık konuştum. Gelen yemeklerimi tatmaya, yemeğe, ortak olmaya başladı. Sanırım hakkımı ona devredeceğim. Diyetisyen arkadaşımla da konuştum.Daha yüksek kalori sepetinin ona uygun olacağını, gerekirse da arada ne takviye yapabileceğimi bana söyledi. Bu ayı ortaklaşa bitireceğiz. Acıkçası Rafinerayla devam etmeyi planlıyorum. Okul dönemiyle birlikte sistemi oturtabileceğimi düşünüyorum.

Denememiş olsam valla bu kadar yazamazdım, inanın bana kendiniz için de yaşı uygun olan çocuklarınız için de (tabii doktorlardan onayınızı aldıktan sonra) sizlere öneririm. İnternet sitesinde her türlü bilgiye ulaşabilir. Sonrasında çok sıcak kanlı ekiple de konuşabilirsiniz. Denemeye değer...






Sıradaki haber yükleniyor...
holder