Tamer Heper Yedeği olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Yedeği olabilir

Haberin Devamı

Bir sitede kat malikiyim. Her sene yapılan kat malikleri toplantısında üç kişilik yönetim kurulu ile iki yedek yönetici seçiliyor. Seçilen başkan istifa etti. Şimdi yedekler bunun yerine gelebilir mi? ● S.G.

Kat mülkiyetine tabi yapılarda yönetici, kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile seçilmelidir. Şayet yönetim planı yönetim kurulundan söz ediyorsa üç kişi seçilir. Şayet yönetim planı yönetim kurulundan değil de yöneticiden söz ediyorsa bir kişi seçilir.

Şayet yönetim kurulundan söz ediyor da üç kişi seçiliyorsa bunların içinden biri başkan, diğerleri de başka görevlerle seçilmez. Seçilenlerin hepsi yöneticidir, astlık, üstlük yoktur. Ancak kendi aralarında toplanıp görev taksimi yapabilirler.

ENGEL DE YOK

Bunu şunun için yazdım. Okuyucumun sitesinde istifa eden yönetici site nezdinde başkan değil, yönetim kurulu üyelerinden biridir. Bu durumda, sitelerde yedek yönetici seçimine dair yasalarda bir açıklık yok.

Ancak olamayacağı konusunda bir yasaklama da yok. Şayet bu yedek yönetici, yönetici seçimine uygun esaslar içinde seçildiyse yedeğinin bulunmasında yasal bir engel görünmediğine göre, istifa eden yöneticinin yerine kurula girebilir.

Aksi durumda yöneticinin istifası durumunda kat malikleri yeniden toplanacak, birinci toplantıda nisap sağlanmaz ise ikinci toplantı yapılacak, tebligatlar tamamlanacak, yani olağanüstü toplantı için yeni bir mesai harcanacak. Bunlara meydan vermemek için yedek seçilmiş olmasında da bir mantıksızlık yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder