Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yazın meme ameliyatı olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Yazın meme ameliyatı olur mu?

Haberin Devamı

Bu sorunun yanıtı kesinlikle; Evet!

Yaz mevsimi; yoğun geçen çalışma dönemi sonrasında molalar için harika zamanlar anlamına geliyor. İş temposundan çok yorulan çalışkan karıncalar bu güzel mevsimde ilgi ve ödülü hak ediyor.

Peki, olmayı planladığınız ancak kış boyu işten ya da çocukların okulundan vakit bulamadığınız meme ameliyatı için haziran ayı ideal zaman desem?
Evet, yaz tam gelmeden, deniz tatili öncesi istediğiniz ameliyatı olup harika bir tatil geçirmeniz mümkün. Estetik ameliyatlarda her mevsim sorunsuz ve başarılı sonuçlar elde edebiliyoruz.

Özellikle temmuz ve ağustos aylarında deniz tatili planlayanlar için haziran ayının ilk yarısı biçilmiş kaftan. Yaz başında olunan ameliyatlar herhangi bir sıkıntı yaratmıyor. Ve hatta, kişiye özel tasarımla yapılan meme ameliyatları yazı keyifle geçirmenizi sağlıyor.

KİŞİYE YAKIŞAN EŞSİZ TASARIM

Kişiye özel meme, hastanın bedenine ve sosyal yaşamına en uygun biçimin eşsiz olarak tasarlanmasıdır. Hastanın muayene edilerek, sıkıntılarının giderilmesi için hekim tarafından uygun çözüme karar verilir. Amaç öncelikli olarak hastanın beklenti ve isteklerini anlamaktır ve sağlık problemlerini gidermektir. Sonrasında hastanın anatomisi, memesinin dokusu, vücudu, göğüs kafesinin çapı ve boyu gibi kişiye eşsiz bir sonuç için noktalar analiz edilir.

Bu bilgiler eşliğinde biz cerrahlar, implant ve ameliyat için önemli referanslar elde ediyoruz. Bunları görüp değerlendirdikten sonra hastanın vücuduna ne tip bir implant yapılacağına karar veriyoruz. İmplatın nereden, nasıl ve ne ölçüde yapılacağı ayrıca dolgunluğu ile cerrahi tekniğin nasıl olacağı da bu aşamada ortaya çıkıyor.

Günümüzde, yaklaşık 60 çeşit implant var. Bu da neredeyse her kişiye özgü implant yapılabiliyor anlamını taşıyor.

Kişinin anatomik yapısına, duygu dünyasına ve yaşam tipine uygun bir uygulama yapıyoruz ve sonuçlar mutluluk veriyor.

KENDİ YAĞINLA MÜKEMMEL SONUÇ

Ayrıca hastanın kendi yağından enjeksiyon tekniğini de kullanıyoruz. Meme dokusu tek başına yağ ile yapılabilir. Günümüzde çoğunlukla implant ile birlikte yağı karıştırarak yapılıyor. Bu sayede implantın bazı durumlardaki dezavantajları avantaj haline geliyor. Özellikle implantın en yoğun hissedildiği koltuk altı tarafı ya da bariz fark edildiği memenin dekolte alanına yağ enjeksiyonları yapılıyor. Böylece memenin görünümü daha doğal olabiliyor. Yağ enjeksiyonun meme implantı ile birlikte kullanılması son yıllarda çok popüler oldu. Etkinliği ve sonuçları itibarıyla yüz güldürücü.

DOĞALLIK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ BİR ÖMÜR SİZİNLE

Meme implantları hasta ile bir ömür boyu kaldığı için büyük önem taşıyor. Bu nedenle doğal bir tasarım, rahat kullanacağınız bir meme sizin önceliğiniz olmalı.
Sık sorulan sorulardan biri de, hamile kalıp emzirebilir miyim? Elbette, hasta bu implantlar ile hamile kalıp, emzirebiliyor.

YETER Kİ İSTEYİN; HER MEVSİM OLABİLİR

Son olarak, meme ameliyatı sonrasında hasta üç hafta sürekli olarak sutyen takmak zorunda olduğunu bilmek zorundadır. Bu sutyen meme ameliyatı kadar önem taşıyor. Hem implatın şekillenmesinde, hem sabitlenmesinde önem taşıyor.

Ve yine ameliyat sonrasında ilk 10 gün denize girmek de doğru değil. Ancak hasta, 10. günden sonra deniz ve havuz tatili yapabilir. Yani haziran ayında meme ameliyatı olan hasta çok rahat temmuz ve ağustos ayında çok uzun yüzmemek kaydıyla deniz tatili yapabilir.
Güzel bir yaz diliyorum…



Sıradaki haber yükleniyor...
holder