Derya Özel Yazın çocuk eğlendirme ve eğitme rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Yazın çocuk eğlendirme ve eğitme rehberi

Haberin Devamı

Şimdi benim gibi bütün anneler kara kara yazın okula gitmeyen çocuklara sürekli aktivite nasıl bulacağını düşünüyor. Fakat size iki iyi haberim var; birincisi can sıkıntısı iyidir, çocuğu sürekli tüketmekten alıkoyar. İkincisi, çocuğa sürekli parklar, bahçeler, eğlence merkezleri bulmak zorunda değilsiniz, bunun yerine hem eğlenebileceği, hem de hayatla ilgili muhteşem tecrübeler kazanabileceği etkinliklere yönlendirebilirsiniz.

Çocuğunuzun yaşı henüz küçükse, yaş grubuna göre dahil olabileceği şahane yaz okulları var. Yaş olarak daha büyük, hatta ergenliğe yakınsa, kendini geliştirebileceği, sınav, ders ve okul stresini üzerinden atabileceği harika etkinlikler mevcut.

İz Koçluk Kurucusu, Eğitim, Öğrenci ve DEHB Koçu Elgiz Henden, yoğun bir eğitim ve sınav maratonunun ardından öğrencilerin yaz tatilini iple çektiklerini ve kişisel gelişim için yaz tatilinin aktif olarak değerlendirilmesinin önemine dikkat çekiyor. Yaz tatili döneminde tembellik yapmanın gençlerin hakkı olduğunu vurgulayan Elgiz Henden, ancak tüm zamanı elektronik oyunlar oynamak, cep telefonuyla mesajlaşmak ve sanal ortamlarda sosyalleşmekle geçirmenin sağlıklı olmadığını belirtiyor. Bunun yerine neler yapılabilir?

Yazın çocuk eğlendirme ve eğitme rehberi
“Tatillerde gençleri üretken olmaya teşvik edin”

Henden, gençlerin ve çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için yaz tatilinde üretken olmaya teşvik edilmeleri gerektiğini belirterek şu önerilerde bulunuyor.

- Yaşı büyük olan çocuklar seçtiği bir konuyla ilgili olarak bir dernek veya vakıfta yaz boyunca kendi yaptığı plana göre gönüllü olarak çalışabilir.

- Bağış toplamak için koşulara ya da farklı aktivitelere katılabilir.

- Bahçe ortamı varsa sebze, meyve ya da çiçek yetiştirebilir. Bu tarz aktivitelerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirmekten kendini iyi hissetmeye kadar çok sayıda yararları vardır.

- Okula dönüş partisi, tatil başladı partisi, evlilik yıl dönümü, kardeşin doğum günü gibi bir aktiviteyi baştan sona planlamasını önerebilirsiniz. Bu gibi etkinlikler planlama, bütçeleme, zaman yönetimi, stresle başa çıkma gibi hayat becerilerini geliştirmesine yardımcı olur.

- Fotoğrafçılıktan yelkene, sinemadan müziğe kadar farklı konularda gençlere ve çocuklara yönelik düzenlenen kamplara gidebilir. Hem yeni beceriler kazanır, hem de sosyal ilişkileri gelişir.

- Belediyelerin ücretsiz olarak düzenliği meslek kurslarına ya da spor aktivitelerine katılarak kendine bir hobi edinebilir.

Yazın çocuk eğlendirme ve eğitme rehberi

- Her gün mutlaka spora vakit ayırmasını da önerin. Sitenizde yer alıyorsa spor salonu ya da havuzdan yararlanabilir. Bütçeniz uygunsa bir spor okuluna yazılabilir. Uygun değilse yürüyüş yapabilir, koşabilir, bisiklete binebilir, evde egzersizler yapabilir.

- Kitap okumaya mutlaka zaman ayırmalı. Arkadaşlarıyla bir kitap kulübü oluşturması için çocuğunuzu cesaretlendirebilirsiniz.

- Kardeşine ya da arkadaşlarının kardeşlerine kitap okuyabilir, onlarla aktivite yapabilir.

- Resim yapmak, boyamak ya da yazmak gibi evde yapabileceği sanatsal aktiviteler önerebilirsiniz.

- Yaşadığınız şehirdeki şehir turlarına katılabilir, şehrin tarihi hakkında bilgi sahibi olabilir. Bu etkinliği aile üyeleri ya da arkadaşlarıyla yapabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder