Uğur Alkapar Bir tünel ötede
HABERİ PAYLAŞ

Bir tünel ötede

Manhattan’ın hemen yanı başında köprülerle tünellerle ulaşılan New Jersey var. Yani birkaç dakika ötede başka bir eyalet ve o eyaletin başkenti Jersey City. Jersey’de Türk nüfus yoğun. Aynı bizdeki gibi önce DJ Türk pop şarkıları çalıyor sonra program başlıyor. Havalı Deniz adıyla bilinen Deniz Türkan müthiş bir programla açılışı yapıyor. Seyirciyi ısıtıyor. Ardından canlı orkestra eşliğinde müzik. NJA sahnesinde Demet Akalın ve Haluk Levent gibi dev isimleri de ağırlıyor zaman zaman. Biz gittiğimiz akşam Uğur Can Kurt vardı. Kendisine çok ünlü bir klarnetçi olan İsmail Lumanovsky de eşlik ediyordu. En az bizdekiler kadar iyi bir Adana kebap yedim. Keyfim yerine geldi. NJA, New York ve Jersey City’deki Türklerin özel kutlamalar yaptıkları ve ülke kültürüyle hasret giderdikleri bir yer. Konuya yabancı olanlar için de şahane bir deneyim.

Haberin Devamı

ÇEK YEMEKLERİ

Çek Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğu, Çek Yemek Festivali ile Türkiye’de bir ilke imza atarak iki ülke arasındaki kültürel alışveriş ve mutfak araştırmalarında yeni bir sayfa açtı. Çekler ve İstanbullu gastronomi tutkunları geçen hafta Çekya Başkonsolosu Bayan Olga Hajflerova’nın ev sahipliğinde Midpoint Nişantaşı’nda düzenlenen festivalde buluştu. Ticho de Pre Cupe Band de konser verdi.

Bir tünel ötede

NEW YORK SAHNELERİ

New York deyince Broadway, Broadway deyince de müzikaller akla gelir. Hem yıllardır oynayan hem de yeni oyun ve müzikaller izledim burada. Yolunuz düşerse kaçırmayın…

Bir tünel ötede

Michael Jackson’ın 1992’de Dangerous turnesine hazırlandığı dönemde geçen müzikal efsaneyi kırmadan dökmeden hem de çok gerçekçi bir biçimde anlatıyor. Tabii ki artık DNA’larımıza kazınmış gibi bildiğimiz şarkılar eşliğinde. Elijah Rhea Johnson, MJ’i canlandırırken mükemmel bir performans gösteriyor.

BACK TO THE FUTURE

3 filmlik ‘Geleceğe Dönüş’ serisinin ilki bir müzikale dönüştü! Şaşırtıcı bir seçim ama ekip işin altından kalkmış. Çok iyi bir müzikal ancak benim gibi filmin hayranları sahne uyarlaması için senaryodan eksilen detayları gördüğünde biraz mutsuz oluyor. Fakat sahnede uçan bir otomobil görmek neşenizi yerine getiriyor!

Haberin Devamı

HARRY POTTER AND THE CURSED CHILD

‘Harry Potter ve Lanetli Çocuk’ 2016’dan beri (pandemide 2 yıl sahneler kapalıydı) Broadway’de sahneleniyor. Yetişkin Harry Potter ve arkadaşları, artı onların çocuklarını izliyoruz bu kez. Hikâye çok iyi. Sahnedeki efektler müthiş. Siyaseten doğruculuk adına Hermione’nin artık siyahi olması ise bence biraz soru işareti!

THE BOOK OF MORMON

Meşhur ‘South Park’ çizgi dizisinin yapımcıları Trey Parker ve Matt Stone imzalı bu müzikal 13 yıldır sahneleniyor. Konu Ugandalıları Hıristiyan yapmaları için Afrika’ya gönderilen iki Mormon misyonerinin yaşadıkları. Hem politik hem komik hem de mesaj dolu.

Bir tünel ötede

Sıradaki haber yükleniyor...
holder