Serhan Sokulgan Canlı müzik yapan mekanlar da 90'lar rüzgarına kapıldı
HABERİ PAYLAŞ

Canlı müzik yapan mekanlar da 90'lar rüzgarına kapıldı

Son 5 yıldır hızla tırmanan 90'lar rüzgârı daha da yükseliyor. DJ müziği ile eğlendiren Türkçe mekânların hemen hemen hepsi 90'ların tüm şarkılarını eksiksiz çalıyor. İnsanların talepleri bu yönde hiç eksilmezken yeni jenerasyonun çoğu bu şarkılarla büyümeseler de bu şarkıların hayranları olabiliyorlar. Sahne de söylediğim ve çaldığım birçok akşamlar buna gözümle, kulağımla şahit olurken bu enerjinin daha da çoğalması bana güzel ama bir o kadar enteresan geliyor. 90'lar müziği rüzgârına DJ müziği yapan kulüplerin dışında canlı müzik mekanları da hızla eklendi ve çoğalmaya devam ediyor. Hatta bu mekanlar o yılların popüler olan şarkıcılarını sahneye çıkarıp programlar bile yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Geçen akşam Maslak PM'de Bendeniz'i canlı canlı şarkılarını söylerken izledim. Bendeniz'e insanların ilgisi ve talepleri çok fazla ki her cuma burada sahne alıyor. Cumartesi akşamları Maslak PM'de "Sevdik Sevdalandık" coşkusuyla Reyhan Karaca da sahneye çıkıyor.

Canlı müzik yapan mekanlar da 90lar rüzgarına kapıldı

Arnavutköy'e yeni açılan Rise n' Fall da 90'ların şarkıcılarını sahneye çıkarmaya başladı. Perşembe akşamları Hazal şarkılarını söylerken Çelik de pazar günleri burada sahne alıyor.

İstanbul'un en havalısı Frankie de 90'lar rüzgârından nasibini alıyor. Burada çarşamba akşamları Ümit Sayın sahne alırken cuma akşamları Metin Arolat, cumartesi akşamları da Nez canlı performans sergiliyor.

SEZEN'İN DEMO ALBÜMÜ

Sezen Aksu'nun başkalarına verdiği şarkıları yıllar içinde kendi yorumu ile hem konserlerinde hem de bazı albüm projelerinde dinliyorduk. Albümlerine almadığı başkalarına verdiği bazı şarkıların demo halleri de yıllar içinde internet ortamına sızmıştı.

Sezen Aksu ve ekibi geçen yaz başı YouTube ile iş birliğine giderek anlaşma imzaladı. Bu şarkıların bazılarını her hafta sürpriz bir şekilde yayınladı ve çok beğenildi. Sibel Can'a verdiği "Benim Yerime de Sev", Tarkan'a verdiği "Her Şey Fani" de çok çalınıp beğenildi. Tam 9 şarkının yayınlandığı bu projenin sadece internet ortamında kalmamasını en çok isteyenlerdendim.

Canlı müzik yapan mekanlar da 90lar rüzgarına kapıldı

Öyle de oldu ki yoğun talep üzerine bu şarkılar geçen hafta Sezen Aksu "Demo" albüm olarak basılarak DMC etiketiyle piyasaya sürüldü.

Haberin Devamı

INSTAGRAM'DA RAHAT TAKILSAM DA İŞ ADAMI GİBİ CİDDİ BİR HAYATIM VAR

Dün Ayşe Arman'a verdiği röportajda dünyaca ünlü moda fotoğrafçısı Mert Alaş bir soruda aynen yukarıdaki başlıktaki cevabı vermiş. Aslında sosyal medya üzerinden ne kadar her şeyin göründüğü gibi olmadığını da vurgulamış olan Mert Alaş çok samimi konuşmuş. Çok gezse de çok çalıştığından, 18 çalışanının sorumluluğundan bahsetmiş ve mesajlar vermiş.

Canlı müzik yapan mekanlar da 90lar rüzgarına kapıldı

Genelde her şeyin en renklisi, en çok eğleneni olduğu imajını çizen Instagram insanı, karanlık ya da sevimsiz anlarını pek paylaşmaz. Bazı durumlarda tabii ki sosyal medya üzerinden duyurulan yardım çağrıları için Instagram tartışılmaz muhteşem bir mecra. Ama öyle anlar ve durumlar oluyor ki... Mesela geçen akşam bir model arkadaşımız yemeğin ortasında çektiği bir fotoğrafı paylaşırken daha iyi gözükebilmek için tam 25 dakika uğraşarak masadan ve dünyadan tamamen koptu.

Haberin Devamı

GÖZLEM KULESİ

-Sıla'nın Altın Kelebek Ödül Töreni'nde ödül alırken mağrur kısa bir teşekkür yerine güçlü ve imza atan bir konuşma yapmasını beklerdim.

-Gülşen'in yeni şarkısı "Bir İhtimal Biliyorum"u modern olması ile birlikte içinde rap bir o kadar arabesk tınıları ile harmanlanmış yeni akım bir pop şarkısı olarak buluyorum.

-Cem Yılmaz ve Defne Samyeli ile ilişkilerini bu yaz sürpriz bir evlilikle taçlandıracaklarını düşünüyorum.

Canlı müzik yapan mekanlar da 90lar rüzgarına kapıldı

-Ajda Pekkan'ın hayvanlara olan düşkünlüğüne ve evinde beslediği kedilerle samimi görüntülerini sosyal medyadan yayınlamasına bayılıyorum.

-Seyyal Taner'in unutulmaz rock grubu Kurtalan Ekspres ile verdiği enerji dolu konserleri ve çıkacakları Türkiye turnesini ayakta alkışlıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder