Murat Çelik TTB'de seçim yaklaşıyor
HABERİ PAYLAŞ

TTB'de seçim yaklaşıyor

Türk Tabipleri Birliği’nde (TTB) Şebnem Korur Fincancı dönemi gelecek ay sona eriyor. TTB’nin yeni başkan ve yönetimi haziran ayı içinde yapılacak büyük kongrede belirlenecek. Son dört yıldır, zaman zaman sert tartışmaların tarafı, bazen de açıklamalarıyla tepkilerin hedefi olan Dr. Fincancı, görev süresini tamamlıyor. TTB’de başkanlar iki yıllığına seçiliyor ve koltukta en fazla iki dönem kalabiliyor.

*

Birlik, ülke genelindeki tabip odalarından oluşuyor. Birçok ilde tabip odalarının genel kurulları yapıldı. Kalanlar önümüzdeki günlerde tamamlanacak. İstanbul ve Ankara tabip odaları, üye ve delege sayılarının fazla olması itibarıyla sürecin belirleyici adresleri. Bu iki ildeki tabip odası genel kurulları bu hafta sonu, 5 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Haberin Devamı

*

Dört listenin yarışacağı İstanbul’da Demokratik Katılım Grubu seçime iddialı giriyor. “Çağdaş, laik, demokratik bir ülkede bilimin ışığında iyi hekimlik” sloganıyla İstanbul Tabip Odası’nı yönetmeye talip olan grubun başında Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu var. Grup, Türkiye’de sağlık sektöründeki mevcut duruma dair kapsamlı tespitlere yer verilen bir program hazırladı ve sorunlara somut çözüm önerilerini sıralayıp internet üzerinden yayınladı.

*

İstanbul’daki Demokratik Katılım Grubu, Ankara Tabip Odası yönetimine aday olan Çağdaş Hekimler Grubu ile birlikte hareket ediyor. Başkentte yarışacak iki listeden biri olan Çağdaş Hekimler’de Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ve Op. Dr. Bayazıt İlhan gibi isimler yer alıyor. Çağdaş Hekimler Grubu da pazar günkü seçime “Çağdaş, demokratik, laik, katılımcı bir tabip odası için” sloganıyla giriyor.

Çağdaş Hekimler Grubu’nun seçim öncesi verdiği mesajlardan ikisini aktarayım.

1- Ekonomik kaygılar değil akademik faaliyetler içinde olabilmek için, sayıların değil kalitenin konuşulduğu bir eğitim ortamı ve üniversitelerin özerkliği için meslektaşlarımızı mücadeleye ortak olmaya çağırıyoruz.
2- Kamuda, özel hastanelerde, vakıf üniversitelerinde, muayenehanelerde çalışan ya da emekli olan tüm hekimlerin ve tıp fakültesi öğrencilerinin haklarına hep birlikte sahip çıkmak.

Haberin Devamı

*

İstanbul ve Ankara Tabip Odası genel kurullarında yapılacak seçimlerde, TTB’nin haziran ayı içinde gerçekleşecek büyük kongresinde oy kullanacak delegeler belirlenecek. Bu iki büyük ilde 5 Mayıs Pazar günü sandıktan çıkacak sonuçlar, TTB’nin yeni dönemine dair net bir işaret verecek. Tıp doktorları her ülkede olduğu gibi Türkiye’nin de en önemli meslek gruplarından. Hekimlik de saygın, kutsal bir meslek. Doktorların, tabip odalarında yapılacak seçimlere yüksek katılım sağlaması önemli. Bizlerin de, sağlığımızı hatta canımızı emanet ettiğimiz hekimlerin demokratik yarışlarını yakından izlememiz, onların sorunlarıyla ilgilenip konuyu önemsememiz gerekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder