Hakan Çelik Yazacak ne çok şey var!
HABERİ PAYLAŞ

Yazacak ne çok şey var!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı çılgın proje ile ilgili bir yazı yazmadan önce konuyu biraz sindirmek ve anlamak istiyorum. Kesin bir yargıya varmadan önce birkaç gün okumaya ve düşünmeye ihtiyacım var.

- Ankara’da dün Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret ettim. Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu ile ilgili kalkınma planlarını konuştum. Yılmaz, şov peşinde koşan bir siyasetçi değil. Tamamen işine konsantre olmuş, iyi eğitim almış ve proje üreten bir isim. Görüşmeden etkilendim ve kendisinden pek çok şey öğrendim. Aldığım notları yakında POSTA okurlarıyla paylaşacağım.

Haberin Devamı

- Vatani görevini yaptığı Batman’da terhisine 3 hafta kala, kaza kurşunuyla ölen Ermeni asıllı Türk vatandaşı Sevak Şahin Balıkçı’nın Hıristiyanlar açısından kutsal Paskalya’da -24 Nisan’da- ölümüne çok üzüldüm. Terhis olmasına 23 gün kala hayatını kaybeden Balıkçı’nın Feriköy Surp Vartanans Kilisesi’ndeki cenaze törenine, Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın da katılması anlamlı bir jest. Genelkurmay, bu kaza kurşunu olayıyla ilgili mutlaka soruşturma başlatmıştır. Acaba sonucunu öğrenebilecek miyiz?

[[HAFTAYA]]

- New York’taki taksi ihalesinde Nissan ve Ford ile birlikte finale kalan Türk şirketi Karsan’ın şansı hayli yüksek. Türkiye’de otomotivi en iyi bilen isimlerden olan Jan Nahum ihaleyi kazanabilmek için gece gündüz çalışıyor. Arkasında da koskoca bir “Türkiye kamuoyu” var. Bakanlar ve diplomatlar, New York Belediyesi üzerinde büyük baskı kurdu. Fakat bir endişem var: Son dönemde Türkiye’den devlet düzeyinde o kadar çok destek mesajı New York’a taşındı ki, Amerika’daki siyasi havayı düşününce “acaba bu destek geri teper mi” diye endişe ediyorum.

- Hürriyet ve Türkiye gazeteleri yazarı, iktisatçı Prof. Dr. Arman Kırım’ın vefatı beni sarstı. Hayatımda tanıdığım en zeki ve en renkli insanlardan biriydi. Geçen sene tam da bu zamanlar Kanal 24’te kendisiyle çok keyifli bir televizyon programı yapmıştık. 57 yaşında hayata veda etti, geride eşini ve 8 yaşında kızını bıraktı. Allah rahmet eylesin, yakınlarına başsağlığı diliyorum (yaptığımız programın kısa bir tekrarını bu hafta sonu yayınlayacağım).

Haberin Devamı

- Japonya Büyükelçiliği Müsteşarı Keisuke Yamanaka dün Ankara büromuzda ziyaretime geldi. Japonya depremi ve sonrasıyla ilgili çok ilginç şeyler anlattı. Önümüzdeki günlerde bunları yazacağım.

- Akşam saatlerinde Ankara’da Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın davetiyle TÜBİTAK’ın yemeğine katıldım. Kurumun Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş’in de katıldığı toplantıda 2005- 2010 yılları arasında başlanıp tamamlanmış 6 bin projeden, öne çıkan 150 tanesi hakkında bilgiler verildi. İyi ki TÜBİTAK var ve keşke böylesine önemli işler başaran 7-8 kurumumuz daha olsa.

- 1981 yılındaki Prenses Diana’nın düğününü hatırlıyorum, Türkiye’de bile hayat durmuştu. Oğlu William’ın evlilik töreni ise önceki düğün kadar ilgi çekmiyor. Tören yarın, Türkiye’den katılım ancak büyükelçi düzeyinde olacak. Türkiye çok meşgul ve artık Avrupa’da olup bitenlerle eskisi kadar ilgili değil. Belki de Kraliçe’nin “Türkiye’yi Avrupa’da istemediğine dair” çıkan son haberler, katılım düzeyinin düşük tutulmasında etkili olmuştur, kimbilir!

Haberin Devamı

- Gazeteci Hıdır Geviş, Türkiye’de internet aracılığıyla Twitter üzerinden ilk röportajları başlatan kişi oldu. Hıdır’ın bu gece benimle yapacağı röportaj saat 23.00’te başlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder