Derya Özel Yaz bebekleri
HABERİ PAYLAŞ

Yaz bebekleri

Haberin Devamı

Bebeğimize kış aylarında gösterdiğimiz özeni yazın da göstermeliyiz. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ebru Gözer konuyu çok güzel özetliyor. “Açık havada gezmek için sabahın erken saatleri bebekler için en uygunu. Mümkünse ağaç altı, şemsiye veya gölgelik oluşturan alanlarda vakit geçirmeli. Bebek arabaları pamuklu kumaşla kaplı ve gölgelikli olmalı.

Bebeklere giydirilen geniş siperlikli şapkalar da sıcak ve güneşten korur. Giysi seçerken yüzde 100 pamuklu, açık renkli ve hafif giysilerin tercih edilmesi önemli.

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için günde 1-2 defa banyo yapılabilir. Terin ciltten uzaklaştırılması isiliği de önler. Banyo sonrasında cildin havalandırılıp soğuması ve kurumasının sağlanması da cildi rahatlatır.”

'Helikopter ebeveyn’ olmayın

Bu kavramı yeni yeni duyuyoruz ama neredeyse tamamımız bu eğitimle büyütüldük. Çocuğun etrafında pervane olan, onun için hayatı kolaylaştıran, ödevinden yemeğine, sosyal hayatından okuyacağı bölüme hatta evleneceği kişiye kadar hayatındaki karar merkezi olan bir ebeveylik bu.

Anne ve babalar tüm iyi niyetleriyle çocuklarının başarısı için çalışsa da aslında şu mesajı veriyor: “Sen beceriksizsin, bu yaşında hayatını dengelemen mümkün değil, işte bu yüzden ben devrede olmak zorundayım.” Çocuklar bu durumdan memnun. Kim kişisel asistanı olmasını istemez?

Aşırı korumacı çevrede büyüyen, her sorunu çözülen çocukların en belirgin özellikleri; şişirilmiş ego, düşük öz saygı, bastırılmış kişilik, sağduyudan yoksunluk, zor karar verme ve aileye bağımlı olma. Bir kere daha düşünün, ‘helikopter ebeveyn’ olmak istiyor musunuz?

Etkinlik kuşu

İstanbul

Çocukların kendi potansiyellerini keşfetmesini ve hayal güçlerini kullanmasını sağlayan My Gym, tam ve yarım gün seçenekleriyle iki yaz okulu alternatifi sunuyor. Yaz Okulu’nda çocuklar; Türkiye’nin ilk ‘sonsuz havuzu’ SwimLabs’de yüzme dersi alıyor. Ayrıca tenis, jimnastik, survivor parkuru, drama, mutfak atölyesi, geleneksel çocuk oyunları, bahçe aktiviteleri, dikkat çalışmaları gibi eğitimlerle de günün keyfini çıkarıyor.

My Gym Akatlar (0212 351 77 81)

Tavsiye ediyorum

‘Uyan Walter’ arkadaşlık konusunu eğlenceli bir dille anlatıyor. Kitabın çizeri Pieter Gaudesaboos’nun resimlerinde, öyküyü tekrar tekrar okuyunca keşfedeceğiniz espriler saklı. Canlı çizimleri ve yalın anlatımıyla ‘Uyan Walter’ı üç yaş ve üzeri tüm okurlar keyifle okuyabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder