Sabanur Kıraç Yaz aşkı yaşarken dikkat etmeniz gereken 8 şey
HABERİ PAYLAŞ

Yaz aşkı yaşarken dikkat etmeniz gereken 8 şey

Haberin Devamı

Her ne kadar bu aralar yağmurlar hakim olsa da havaya, yaz geldi arkadaşlar! Yaz demek; havuz, deniz, kum, güneş ve yaz aşkı demek... Yanık tenler, mini mini elbiseler, güneş kremi kokusunda yaşanan romantik geceler demek…

Hem çılgın hem unutulmaz anlar yaşayacağınız bir yaz daha sizi bekliyor. Gezin, eğlenin, güneşlenin ve aşık olun! Olun ama olurken de dikkatli olun! Unutmayın yaz aşkı yaşarken de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var, işte size onlardan bazıları…

1- Fazla kaptırmayın!
Eğer bir yaz aşkı yaşıyorsanız kendinizi fazla kaptırmayın. Bırakın, anı yaşayın. Karşınızdaki kişi tatil bitince eski hayatına hatta belki de eski sevgilisine dönmeyi planlarken siz evlilik hayalleri kurmayın. Her şeyi tadında bırakın. Eğer bir şeyler ciddileşecekse bunu zaten ilk siz hissedersiniz, korkmayın! O yüzden doğmamış çocuklarınıza isim bulmadan önce yazın tadını çıkarın! Belki gerçekten aşık olup gerçekten mutlu bir ilişkiniz olacak. Ama bunun olması için zaman gerekecek. O yüzden acele etmeyin.

2- Dürüst olun!
Nasılsa bir yaz aşkı diye düşünüp fazla atıp tutmayın! Tatildesiniz yahu, söylediğiniz her yalanı aklınızda tutmak için bu kadar emek sarf etmemelisiniz. Üstelik bugünlerin yarınları da var. Siz ne olup bittiğini anlamadan kış gelir ve yaz aşkınız bir anda karşınızda beliriverir. Belki sonu mutlu bir ilişkiye gidebilecek bir şeyi sırf anlık hava atma niyetiyle söylediğiniz yalanlardan kaybediverirsiniz, maazallah!

3- Çalıştığınız yerden uzak durun!
İlla bir yaz aşkı yaşayacaksanız bunu çalıştığınız yerden biriyle yaşamamanızda fayda var. Çünkü yaz aşkları doğası gereği çılgın ve vurdumduymaz olur. Böyle bir şeyler yaşadığınız biriyle tüm yıl yüz yüze bakmak istemeyebilirsiniz! Daha da beteri siz nasılsa kışında beraberiz diye kendinizi fazla kaptırırken o sizin için aynı şeyleri hissetmeyebilir. Bu da çalıştığınız ortama bir huzursuzluk gerirebilir…

4- Korunun!
Karşınızdaki kız ne kadar güzel olursa olsun ya da erkek yakışıklı, siz siz olun mutlaka korunun! İster tek gecelik bir aşk olsun sizinkisi isterse tüm yaz sürsün, sonradan pişman olacağınız ve tüm hayatınız boyunca izlerini taşıyacağınız bir hastalık için değmez, unutmayın! Yaz aşkınıza ne kadar güvenirseniz güvenin, siz yine de korunun. Çünkü malum, o sizin ilk yaz aşkınız olabilir ama siz onun değilsinizdir belki…

5- Eski sevgilinizi kıskandırmak içinse sakın yapmayın!
Sırf eski sevgiliniz kıskansın diye kendinizi birilerinin kollarına sakın atmayın. Birincisi bu eski sevgilinizi kıskandırmak yerine sizden daha çok soğumasına neden olabilir. İkincisi özsaygınızı kaybedip tüm yazı bunalımda geçirmenizi sağlayabilir. O yüzden siz siz olan başkasını kıskandırmak için yaz aşkı bile yaşamayın!

6- Ne zaman arkanızı dönüp gideceğinizi bilin
Yaz aşkı dediğimiz şey tüm yaz sürmek zorunda değil. Yaşamak istediğiniz şeyleri yaşadıysanız, ikiniz de artık birlikte vakit geçirmekten zevk almıyorsanız daha fazla vakit kaybetmeyin. Sonuçta nasıl bir ilişkinin içine girdiğinizi en başından ikiniz de biliyordunuz. Vakti geldiğinde arkanızı dönün ve olay mahallinden sessizce uzaklaşın…

7- Eğlenmeyi unutmayın!
Adı üstünde yaz aşkı bu, tadını çıkarmaya bakın! Acaba beni seviyor mu, acaba evlensek çocuklarımız güzle olur mu, o Antalya’da ben İzmir’de yaşıyorum, kışın nasıl görüşeceğiz? Gibi dertleri bir kenara bırakın ve eğlenmenize bakın! Ve eğlenceli olmayı bıraktığı anda o aşkı orada noktalayın!

8- Arkadaşlarınızı ihmal etmeyin
Tatile arkadaşlarınızla gidip sonra manitayı bulur bulmaz onları satmayın. Unutmayın sevgililer gidici, dostlar kalıcı. O yüzden dostlarınızla mümkün olduğu kadar çok vakit geçirin! Çok istiyorsanız yaz aşkınızı da yanınızda götürün ama arkadaşlarınızı dün tanıştığınız y arın görmeyeceğiniz o aşk için ihmal etmeyin.

Erkekgillerin plaj halleri

Yaz geldi mi gerçek yüzlerini çıkaran erkekler vardır. Plajda bir ayrı garipleşenler hani. Çoğunlukla ikili üçlü gruplar halinde takılırlar. İlk bakışta anlarsın hangi gruba dahil olduklarını. İşte o gruplardan bazıları:

Fedoncuklar
Bronzlaşmanın suyunu çıkaran ve Speedolarıyla dolanan orta yaş üstü amcalarımızdır. Birileri onlara Fedon çok seksi dedi diye bitter çikolata kıvamında ve mayoları popolarının arasında gezinip dururlar. Siz onlara “Acaba Fedon mu bu değil mi” diye baktıkça havaya girer bir de çapkın bakışlar fırlatırlar!

Malak gibi yatanlar
Güneşlenmeyi seven erkek olur mu? Olur. Bunlar şort mayolarını mümkün olduğunca sıyırırlar bir de. Hem öyle sere serpe yatışlarına şahit olmak zorunda kalırsın hem de mayo izlerine! Hani o kadar saat yatıyorum bir kitap okuyayım, müzik dinleyeyim ya da sohbet edeyim de demezler. Öyle sessiz sakin ve malak gibi yatarlar sadece!

Plaj ezikleri
Hem göbekli hem kıllı hem de gerine gerine yürüyenlerdir. Bir eli göbeğinde diğer eli telefonda, gözünde Ray-ban, ayağında parmak arası, şortun olabilecek en kısa versiyonuyla bir o yana bir bu salınırlar. Telefonla özellikle yüksek sesle konuşurlar ki dönüp bakasın. Bakmazsanız da sıkıntı yok çünkü o ezik aynı yerden daha 55 kez daha geçecektir!

Abazansporlar
Plajın sportif gençliğidir. Firizbi, futbol, voleybol ne bulurlarsa oynarlar. Aralarında bir gerçekten sporcu tipler vardır bir de şu kızlara bir hava yapayımcılar… İşte onlar Abazanspor’un takım kaptanlarıdır. Yaptıkları spordan sonra bir havayla denize doğru koşup sonra büyük bir gürültü ve maksimum su sıçratma koşuluyla denize atlamalarından sonra da bir heves sudan kafalarını çıkartır çıkartmaz yazmak istedikleri kıza doğru bakmalarından tanıyabilirsiniz onları!

Mayolarıyla çadır yapanlar
Plajda üstsüz güneşlenen bir turist bulmak hayatlarının anlamıdır. Üstsüzü bulamazlarsa ip bikiniyle de yetinirler. Güneş izi olmasın diye iplerini açan kızların yakınlarına konuşlanıp frikik vermelerini beklerler. Suya nadiren girerler girdiklerinde de çadırlarıyla oynar ve kafalarını asla suya sokmazlar!

Peynirgiller
İki saniye güneş altında kalsalar ıstakoz gibi kızaranlardır. Gölgede otursalar kızlardan ve eğlenceden uzak kalırlar… Güneşe çıksalar haşlanırlar. Sürdükleri 50 faktörlük yoğurt kıvamındaki güneş kremini de bir türlü tenlerine yedirmeyi beceremedikleri için Dalmaçyalı gibi etrafta gezinirler. Genelde zararsız ve tatlı insanlardır…

Kısacası erkekgiller, plajda da cins cinstir. Ama onlar olmasa bu yazlar da hiç çekilmeyecektir…

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder