Gündem Yaya geçidinde dehşet: 1 ölü

Yaya geçidinde dehşet: 1 ölü

Paylaş
Yaya geçidinde dehşet: 1 ölü

Maltepe'de yaya geçidinden koşarak karşıya geçmeye çalışan 2 genç kıza hızla gelen bir otomobil çarptı.Kırmızı ışıkta geçtiği öne sürülen otomobilin çarptığı kızlardan biri hayatını kaybetti

Onur Kurul'un kullandığı 34 EC 9817 plakalı araç, yaya geçidinden koşarak yolun karşısına geçmeye çalışan Tuba Karabulut (25) ve arkadaşı Özlem Şirin (18) adlı 2 genç kıza çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle Karabulut ve Şirin yola savruldu. Kazayı gören ve yaralıların yardımına koşan çevredekiler sağlık ekiplerine durumu bildirdi.

Olay yerine gelen ambulanslardan ilki, önce durumu ağır olan Karabulut'u aldı. Karabulut ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Tuba Karabulut hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Özlem Şirin ise aynı hastanede tedavi altında. Şirin'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

HATA KİMDE?

Otomobil sürücüsü Onur Kurul, kızların kırmızı ışıkta geçtiğini iddia etti. Kazada hayatını kaybeden Tuba Karabulut'un erkek kardeşi Mehmet Karabulut ise, "Biz gece ablam ve kız arkadaşımla sahile gittik, bir süre sonra eve gidelim diye tartıştık.

Daha sonra ablam ve kız arkadaşım koşarak yoldan karşıya geçiyorlardı. Yeşil ışık yanmıştı ve araçlar durmuştu. Bir otomobil hızla gelerek hem ablama hem de kız arkadaşıma çarptı" diye konuştu.

"HIRSIZLAR KAZAZEDELERE ACIMADI"

Tuba'nın erkek kardeşi Mehmet Karabulut, ablası ve kız arkadaşına yardım etmeye çalışırken, bazı kişilerin telefon ve yaralı kızların çantalarını çaldığını söyledi. Polis sürücü Kurul'u gözaltına aldı.