Yaşam Yavru köpek düştüğü rögardan kurtarıldı

Yavru köpek düştüğü rögardan kurtarıldı

Paylaş
Yavru köpek düştüğü rögardan kurtarıldı

Ankara’nın Kahramankazan İlçesi’ndeki boş arazide kullanılmayan 6 metre derinliğindeki rögara düşen yavru köpek, tarlasına giden Mustafa İnkaya sayesinde yaşama döndürüldü


Mustafa İnkaya, Yassıören Köyü’ndeki tarlasına giderken boş arazide kullanılmayan bir rögarın içinden havlama sesi duydu. Yaklaşık 6 metre derinliğindeki rögarın içine bakan İnkaya, burada yavru bir köpeğin mahsur kaldığını gördü. Kendi çabaları ile yavru köpeği çıkaramayan İnkaya, durumu hemen Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bildirdi.
Belediye ve itfaiye ekipleri, 6 metre derinliğindeki rögara girerek, yavru köpeği mahsur kaldığı yerden kurtardı.


3 YAVRU KÖPEK BAKIMA ALINDI

Rögardan yaralı halde çıkarılan yavru köpek, Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek tedavi altına alındı.
Belediye ekipleri, bu sırada aynı bölgede başıboş halde dolaşan iki yavru köpek daha tespit etti.
Bu iki yavru köpek de belediye ekiplerince bakım ve rehabilitasyon merkezine götürüldü.
Burada muayene ve aşıları yapılan 3 yavru köpek, sahiplendirilmek üzere bakıma alındı.

DOSTLARIMIZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sokakta ve doğadaki yabani hayvanlara karşı duyarlı olmanın görevleri olduğunu belirterek, "Onlar bizim yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımız. Dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi. Dünya çapında hizmet kalitesine sahip Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip olduklarını belirten Başkan Ertürk, şöyle dedi

"Merkezimiz, sokakta yaşayan dostlarımıza sıcak bir yuva sunuyor. Ameliyathane, yoğun bakım ünitesi ve diğer birimleriyle tam donanımlı olan merkezde, konusunda uzman veteriner ve uzmanlar görev yapıyor.
Tüm bakım ve tedavi işlemlerinin yapıldığı polikliniklerin bulunduğu merkezde, kuduz ve karma başta olmak üzere tüm aşıları yapılıyor.
Merkezimiz ayrıca, ilçenin coğrafi yapısı gereği doğal yaşama da katkı sunuyor. Yaralanan ya da bakıma muhtaç halde bulunan yabani hayvanlar da merkezde özenle tedavi ediliyor. Merkezimiz de bu doğrultuda gelişmiş ülkelerde bu alanda faaliyet gösteren emsalleriyle yarışacak boyuttadır. Bu 3 sevimli yavru köpeğimiz de burada bakıma alındı."

Haberin Devamı