Gündem Yavru fil "İzmir" güneşe "merhaba" dedi

Yavru fil "İzmir" güneşe "merhaba" dedi

Paylaş
Yavru fil "İzmir" güneşe "merhaba" dedi

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda 5 Şubatta dünyaya gelen ve internetten yapılan anket sonucunda "İzmir" adı verilen yavru fil, ilk kez açık alana çıkarıldı.

Doğduğu günden bu yana kapalı barınakta tutulan yavru filin açık alana çıkarılacağını duyan çok sayıda hayvansever vatandaş İzmir Doğal Yaşam Parkı’na geldi.

Haberin Devamı

Annesi Begümcan ile güneşe merhaba diyen "İzmir", uzun süre annesinin ayaklarının altından çıkmadı. Daha sonra tedirginliği ve ürkekliği üzerinden atan yavru fil, alanı dolaşmaya, küçük adımlarla annesini takip etmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 86 bin oyla file "İzmir" adının verildiğini, Kumru ve Smyrna isimlerinin ikinci ve üçüncü sırada yer aldığını anlatarak şöyle dedi:

"Fil, insanlık tarihi boyunca kuvvet, bereket, şans getirdiğine inanılan bir hayvan. Artık bizim de bir fil ailemiz var. Begümcan, Winner ve yavruları İzmir. Topraklarımızda, İzmir’de ilk defa bir fil dünyaya geldi. Bu filin İzmir’e, ülkemize bereket getirmesini, bizi güçlendirmesini ve şans getirmesini diliyorum.
Kentimizin çocuklarına doğa sevgisini, hayvan sevgisini aşılamakta simge olmasını diliyorum. Yavru filimizin adaptasyon süreci tamamlandı ve İzmir bizlerle buluştu."

Haberin Devamı

Kocaoğlu, daha önce Kültürpark’taki hayvanat bahçesinde fillerin 200-300 metrekarelik alanda yaşadığını, Doğal Yaşam Parkı’nda ise 15 bin metrekare alana kavuştuklarını anlatarak, "Zaten buraya taşındıktan iki ay sonra döllenme olmuş. 610 gün sonra da filimiz dünyaya geldi. Bunda, doğal yaşamın etkili olduğuna inanıyorum. Burayı zenginleştirip, geliştireceğiz" dedi.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Danışmanı Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ da Begümcan’ın çok iyi ve koruyucu bir anne olduğunu söyledi.