Ekonomi Yatırım için alan oturmayı seçiyor

Yatırım için alan oturmayı seçiyor

Paylaş
Yatırım için alan oturmayı seçiyor

Gayrimenkulde 50 yıllık tecrübeye sahip olan Aşçıoğlu, Ataköy’deki ilk projesi ‘Selenium Ataköy’ü geçen yıl Eylül’de teslim etmişti. Ev alacaklar için siteyi tüm detaylarıyla yerinde inceledik.

RÖPORTAJ: ŞEBNEM BER

3 blokta 320 daireden oluşan ‘Selenium Ataköy’ün farklı mimarisini projeyi görür görmez fark ediyorsunuz. Oval formattaki proje için Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu şöyle diyor, “Bu formu özellikle istedik. Ataköy’de fark yaratmak istedik.”

Selenium Ataköy’e her hafta taşınan oluyor. Sitede şu an 70 dairede oturum var. 1+1’den 3+1’e kadar daire seçeneklerinin olduğu sitede, en küçük 1+1’ler 90 metrekareden başlıyor. Bunun avantaj olduğunu belirten Cenk Aşçıoğlu, “Yeni projelerde 1+1’ler çok küçük. O yüzden 90 metrekareyle fark yaratıyoruz” diyor.





Binaların içi ise dışarıdan göründüğünden daha etkileyici ve ferah. Tüm dairelerin balkonu var. 227 ile 281 metrekare arasında değişen 3+1’ler, yüksek tavan ve cam kullanımı avantajına sahip. Selenium Ataköy’de; cep sineması, kütüphane, toplantı odaları, çocuk oyun alanı, spor salonu, dinlenme salonları gibi birçok hizmeti de bulabilirsiniz.

25 DAİRE SATILIK

Selenium Ataköy’de şu an 25 daire satılık. Satıştaki bu daireler 2+1 ve 3+1 tipinde. Yalnızca 1 tane 1+1 daire satılık. Bu dairelerin fiyatları ise 1 milyon 500 bin liradan başlıyor, 2 milyon 500 bin liraya kadar çıkıyor.

2 BİN 500 LİRAYA KİRALIK DAİRE

Daireler hızlıca kiralanıyor. Sitede daire kiralamak için en az 2 bin 500 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. 1+1 dairelerin kirası 3 bin liraya kadar çıkıyor. En yüksek kira fiyatı ise 9 bin lira.

EN DÜŞÜK AİDAT 450 LİRA

Ev sahipleri için aidat fiyatları önemli. Selenium Ataköy’de en düşük aidat ücreti 450 lira. Bu tutar 1+1 daireler için geçerli. Sitedeki en yüksek aidat ücreti ise 750 lira. Hemen hatırlatalım, sosyal olanakların hepsi aidat fiyatının içinde. Ekstra bir üyelik yaptırmak gerekmiyor. Bu alanların işletmesini de şirket kendisi yapıyor.





2.5 MİLYONLUK DAİREYİ GEZDİK

Selenium Ataköy’de sizler için 2+1 tipinde loft bir daire gezdik. Dairenin en büyük özelliklerinden biri, 6x20 tavan yüksekliğine sahip olması. Tüm odaları ışık alıyor. Yatak odasından, salonuna kadar her yerinden manzaraya hakimsiniz. İçindeyken binanın ovalliğini de hissetmiyorsunuz. Sitedeki tüm dairelerde olduğu gibi bu dairede de teslimler ankastre ürünlerle yapılıyor. Gelelim fiyatına…2 milyon 500 bin liradan sahibini bekleyen bu dairenin aidatı ise 750 lira.

Sitede cep sineması da var. Yıl içinde açılacak ve rezervasyon sistemiyle çalışacak. Yani ev sahipleri randevu alarak, istedikleri filmleri getirip burada izleyebilecekler. Dileyenler burada play station da oynayabilecek.

Selenium Ataköy’ün girişinde bir sanat galerisi var. Bu galeri, gelecek vaat eden sanatçıları desteklemek amacıyla kuruldu. Şu an 13 sanatçının 40 eseri sergileniyor. Bu eserlerden biri de, fotoğraftaki yağlı boya tablo. Meraklısı için yazalım. Bu tablonun fiyatı 20 bin euro.

Haberin Devamı