Yaşam Yaşlanmak cinsel hayatı etkiliyor mu?

Yaşlanmak cinsel hayatı etkiliyor mu?

Paylaş
Yaşlanmak cinsel hayatı etkiliyor mu?

Bildiğimiz hikaye aslında tam olarak şöyle: Yaşlandıkça seks hayatımız tökezler. Peki, bu ne kadar doğru?

Eğer siz de yaş aldıkça seks hayatınızın kötüye gideceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! İşte bunca zamandır "doğru" olduğu sanılan bilginin asıl gerçeği...

Journal of Sex Research’te de yayımlanan bir araştırmaya göre yaşlı insanların, gençlere göre seksi daha kaliteli yaşadığı ortaya çıktı. Yaşları 20 ile 93 arasında değişen 6 bin yetişkin üzerinde yapılan araştırmada seksüel hazzın, zamanla nasıl değiştiği ortaya koyuldu. Buna göre katılımcıların yaş ve seks kalitesi arasında bağ kurulması için çoklu modellemede anketler yapılıyor.

İlk modellemede yaşla seks arasındaki bağlantıya bakılarak, cinsel hayatın yaşla birlikte azaldığı, ikinci modellemede ise hem kadın hem erkeğin ileri yaşlarda seks hayatlarının giderek yok olduğu ortaya çıktı.



Araştırmacılar, yaptıkları modellemeleri yeniden hesaplayınca, seks sıklığına bakarak, seks kalitesini ve oranını yaşla bağlantısındaki rolünde değişiklik gösterebildiğini belirtti. Katılımcıların yaşı büyüdükçe, seksteki rahatlık ve kontrollerinin de arttığı ve tatmin duygularının da fazlalaştığı ortaya koyuldu.


Cinsellikle ilgili söylenen en büyük seks yalanları


Gençlere göre yaşı daha büyük kişilerin, seksteki özgüvenlerinin de çok daha büyük olması önemli bir kriter. Seksten beklentileri çok daha az ve o yüzden mutluluğa daha çok meyilli. Gençlerin seksten beklentisi ise oldukça fazla ve tatminsizlik sonucu yaşadıkları hayal kırıklıkları daha büyük.
Araştırmaya göre gelecek çok daha seksi.

Haberin Devamı