Spor Yaşından fazla madalya kazandı

Yaşından fazla madalya kazandı

Paylaş
Yaşından fazla madalya kazandı

Karateye 4 yıl önce başlayan ve bu süre içinde katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalarda 14 madalya kazanan 12 yaşındaki Gülbahar Gözütok, başarısıyla dikkati çekiyor.

Balkaya Spor Kulübü’nde spor hayatına devam eden Gözütok, son olarak Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’nda kazandığı gümüş madalyayla gelecek vaat eden sporcular arasında gösterilmeye başlandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da yapılan 19. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’na Türkiye’nin yanı sıra Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye ülkelerden Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ ve Arnavutluk’tan 462 erkek, 274 bayan sporcu mücadele etti.

Türkiye Karate Şampiyonasında 3. olarak Balkan Çocuklar Karate Şampiyonasına katılmaya hak kazanan Gülbahar Gözütok, finale kadar yükselme başarısı gösterdi. Gözütok, final maçında Sırp rakibine 1-0 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

"Katıldığım ilk şampiyonada madalya kazandım"

Gözütok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karate sporunu çok sevdiğini, severek yaptığı için de başarılı olduğunu söyledi.

Çok çalışarak hedeflerine ulaştığını dile getiren Gözütok, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Karateye kuzenlerimden etkilenerek başladım. Spor yapmayı çok istiyordum. Ailemin desteğiyle de yaklaşık 4 yıl önce başladım. Hiç zorlanmıyorum. Her gün antrenman yapıyorum. Katıldığım ilk şampiyonada Kayseri üçüncüsü oldum. 4 yılda ulusal ve uluslararası müsabakalarda 14 madalya kazandım. Katıldığım tüm şampiyonalarda derece elde ettim."

"Hedefim dünya şampiyonu olmak"

Gözütok, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hedefim uzun vadede dünya şampiyonu olmak. Ona göre kendimi hazırlıyorum. Uluslararası arenada Türk bayrağını göndere çekip İstiklal Marşı’mızı okutmayı çok istiyorum. Bunun için haftanın 7 günü antrenman yapıyorum."

Antrenör Tekin Balkaya ise Gülbahar’ın başarılarıyla gururlandıklarını ifade etti.

Gülbahar ile 4 yıldır beraber çalıştıklarını anlatan Balkaya, "Uluslararası şampiyonalarda ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inandığımız bir sporcu. Çok başarılı, azimli. Daha önce koyduğumuz hedeflere yavaş yavaş ulaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de geleceğinin parlak olduğuna inandıkları genç sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.