Derya Özel Yaşasın Pratik Çözümler
HABERİ PAYLAŞ

Yaşasın Pratik Çözümler

Haberin Devamı

Hep söylüyorum ya, anne olmak ultra pratik beceriler kazandırıyor insana diye. Hele birden fazla çocuğunuz varsa, bedeninizdeki tüm uzuvları aynı anda kullanabilme, hayatı kolaylaştıran en pratik ürünleri gözü kapalı sayabilme ve süper kahramanların hepsine taş çıkaracak yeteneklere sahip olabilme gibi bir durumunuz oluyor.

Anne olmayı geçtim, kocaman şehirlerin, zamanı su gibi tüketen insanlarıyız çoğumuz. Yetişebilmek, yetiştirebilmek, idare edebilmek gibi sabrımızla sınırlı tecrübelerle donanıyoruz her gün. Çok yakın bir yere gidebilmek için, arabamı almayıp taksiyle gitmeyi tercih ettiğim zamanlarda, 1 saat boş taksi bulamayıp, halime isyan edip, yine paşa paşa arabama atlayıp, 1 saat park yeri arayan benim gibi çok kişi olduğuna eminim. Kaş yapayım derken, göz çıkarmak buna denir işte.

Arabasız çıktığım günlerde, eve dönmeden önce en acil ihtiyaçlarımı almak için markete uğrayıp, market çıkışı yanımda nakit para kalmadığını anladığım anda, kafamdan geçen en yakın para çekme makinelerinin koordinatları belirir kafamda. Bir de yolu, sırf bir ATM bulabilmek için uzattığım olur. Yine zaman israfı, trafiğe takılma stresi alır başını gider.

Ya marketten para da çekebilseydik?

İşte tam da bununla ilgili size güzel bir haber vereyim istedim. Visa’nın, POS’tan hem alışveriş hem de para çekme hizmetinin artık kullanılmaya başladığını sevinerek bildiririm. Bugüne kadar 66 şehirdeki 1200 noktada kullanılan bu yöntemle, bir çok insanın hayatı kolaylaştı.

Mesela girdiniz bir markete, yanınızda da nakit paranız kalmamış. Kredi kartı yerine, banka kartınızla alışverişinizi ödeyebilir ve aynı zamanda maksimum 100 liraya kadar marketten nakit para da çekebilirsiniz. Marketi bir nevi ATM olarak kullanabiliyorsunuz yani. Aslında bu uygulama, 20 yıldan fazla bir zamandır ABD ve İngiltere başta olmak üzere, 37 ülkede uygulanıyormuş. Nisan ayından beri de ülkemizde uygulanmaya başlanmış. Buraya kadar iyi haberleri verdim, kötü haber de şu; henüz yaygın bir uygulama olmadığı için, şimdilik sadece Real, CarrefourSA, DiaSa, Kiler ve D&R marketlerde uygulamaya geçildi. Visa Electron banka kartı sahipleri, Türkiye genelinde 66 ilde bulunan CarrefourSA, Kiler, Real, DiaSA ve D&R mağaza zincirlerine ait 1200 noktada banka kartları ile 10 TL tutarında alışveriş yaparak, 100 TL’ye kadar POS’tan nakit para çekebilecekler. Gönül ister ki bu uygulama, yurdun dört bir yanında ve her mağazada kullanılmaya başlansın.

İstanbul Fulya’daki büyük Real markete girip, alışverişimi yaptıktan sonra, uzattım banka kartımı, alışveriş tutarımı ödedim. Kasa görevlisi, “Kartınızdan nakit para da çekmek ister misiniz?” diye sordu. “Evet” dedim ve sırf denemek için 10 lira çektim. Başınıza gelirse sakın şaşırmayın. Artık neredeyse nakit parayla dolaşmadığımız için, hayatı kolaylaştıracağına inandığım bir uygulama. Hepimizin gözü aydın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder