Candaş Tolga Işık Yaşasın Çocuklar!
HABERİ PAYLAŞ

Yaşasın Çocuklar!

Haberin Devamı

Dünyanın hangi ülkesinde çocuklar daha okula gitmeden işe gitmeye başlar. Ve hangi ülkesinde hiçbir sosyal güvencesi olmadan çalıştıkları o işlerde can verir? Bu ülkede doğan her 3 çocuktan ikisi çocuk işçi olmaya aday.


Son 4 yılda suça sürüklenen çocuk sayısı 300 bini buldu.


Türkiye’de çeşitli sebeplerden hayata gözlerini yuman çocuk sayısı her yıl 400’e yakın.


En son resmi verilere göre; 1 yılda açılan çocuğa yönelik cinsel saldırı suçu davası sayısı 18 bin.


OECD ülkeleri arasında çocuk yoksulluğu alanında 1 numarayız.


Nüfusunun yüzde 30’u çocuk olan Türkiye’de çocuğa ayrılan sağlık ve sosyal hizmetler harcamaları Gayrı Safi Milli Hasıla’nın yüzde 1.3’ü...


Terörün en büyük kurbanı çocuklar. Şiddetin en büyük muhatabı çocuklar. Tacizin, her türlü sapıklığın en büyük mağduru yine çocuklar.


Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan milyonlarca Suriyeli’ye baktıkça gözümüzün önünde yaşanan bir drama tanıklık etmiyor muyuz? Amerikan ve Rusya devletinin yetkilisi koca koca adamların ihtiraslarının bedelini Suriyeli çocuklar ödüyor.


Evet bugün 23 Nisan. Atamızın çocuklara armağan ettiği gün. Ama ülkede çocukların haline bakınca ne yazık ki hiç de o hepimizin ezbere bildiği şarkıdaki gibi neşe dolamıyor insan. Çocukları sevelim... Ama ondan önce yaşatalım kardeşim. Bir gün çocukların pisi pisine ölmediği bir dünyada 23 Nisan kutlayabilmek dileğiyle...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder