Aşk - İlişkiler Uzun süreli ilişkilerin 6 önemli sırrı

Uzun süreli ilişkilerin 6 önemli sırrı

Paylaş
Uzun süreli ilişkilerin 6 önemli sırrı

Uzun ilişkileri yürütebilmek oldukça zordur. İlişkilerde kişilerin birbirlerini anlaması ve tanıması çok zaman alır. İlişkilerin uzun vadede devam edebilmesi için belirli kurallara dikkat etmek gerekir. Birbiriniz anlamak, değer vermek, birlikte geçirilen vakitten keyif almak uzun ilişkilerde önemlidir. Bu nedenle ilişkinizi uzun süreli kılmak için izleyeceğiniz bazı adımlar var.

Uzun süreli ilişkilerde çiftler birbirlerine karşı anlayış kavramlarını geliştirir. Birbirlerini gereksiz yere hayal kırıklığına uğratman, suçluluk veya mahcupluk duygusu yaşatmadan sorunlarını daha doğru iletişimle çözerler.

Haberin Devamı

İlişkilerde kişilerin birbirlerini anlaması ve tanıması çok zaman alır. Uzun süreli ilişkilerini sürdürmeyi başaran çiftlerin ne olursa olsun birbirlerinin yanında kalmalarına yardımcı bazı alışkanlıkları mutlaka vardır. İşte bu alışkanlıklardan bazıları

DÜRÜST OLMAK VE DOĞRUDAN İLETİŞİM

Uzun vadeli bir ilişkinin yürümesi için, iki tarafında etkili bir şekilde iletişim kurması gerekir. Çiftlerin hiçbir duyguyu kendi içlerinde saklamaması gerekir. Birbirleriyle her duyguyu mutlaka paylaşmaları lazım gibi arada sınırlar olmasın. Aksi takdirde zamanla bu duygular çözüme kavuşamayan problemlere ve sorunlara dönüşebilir. Başarılı uzun süreli ilişkilerde çiftler, duygularını birbirlerine iletmenin önemini her zaman bilirler. Bu sayede ilişkileri uzun solukluk olur.

Haberin Devamı
  • Birbirinizle konuşmaktan çekinmeyin.
  • Asla yalan söylemeyin.
  • Kendinizi olduğunuzdan farklı göstermeyin.
  • Mutlaka doğru davranın
  • Geçmişi kurcalamayın

ARADA YAŞANAN ÇATIŞMALARI HEMEN ÇÖZERLER!

İkili ilişkilerde çatışmalar çıkması kaçınılmazdır. Uzun süreli olan ilişkilerde ise yaşanan çatışmalar oldukça fazladır. Burada önemli olan çiftlerin sorunlarını nasıl çözüme kavuşturduğudur.

Sorunları olgun, anlayışlı bir şekilde çözmek çok önemlidir. Birbirinizi dinlemek, söylediklerine saygı duymak ve anlayışlı davranmak gerekir. İlişkilerin uzun sürmesinin sebebi çiftlerin yaşadıkları çatışmaları doğru yönetmesi ve çözüme kavuşturabilmesidir.

Çatışmalarını çözebilmek için;

  • Birbirinizi dinleyin.
  • Düşüncelere ve sözlere değer verin.
  • Fikirlerinizi anlayışla karşılamaya çalışın.
  • Doğru ve düzgün iletişin kurarak konuşun.
  • En önemlisi birbirinizi anlayın

DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK

Uzun süreli ilişkilerde çiftler, değişime çok kolay ayak uydururlar. İlişkiyi canlı tutmak için değişen koşullara ve ortamlara daha rahat uyum sağlarlar. İlişkinizin uzun soluklu devam etmesini istiyorsanız değişimlere alışabilmeniz çok önemlidir.

PARA MESELELERİNE GİRMEYİN!

Bu çok ilginç bir durumdur. Birlikte oldukları dönemde maddi yönden sıkışık olan çiftlerin birbirlerine karşı daha anlayışlı olduğu gözlemlenmiş. Daha az kavga eğiliminde oldukları ortaya çıkmıştır. Para meselelerini konuşmak bazen çirkin diyalogların yaşanmasına sebep olabilir. Para yüzünden kavga etmek, kazançlar yüzünden birbirlerini suçlamak ilişkilerde doğru davranışlar değildir. Bu sebeple uzun süreli ilişkilerde çiftlerin para konularına girmemesi büyük önem taşıyor. Zor zamanlarda birbirinizi desteklemeli ve birbirinizin yanında olmalısınız.

Haberin Devamı

EĞLENEBİLMEK VE HEYECANI KORUMAK

Uzun süreli ilişkilerde birlikte eğlenebilmek ve ortak zevklere sahip olmak önemlidir. İlişkinin ilk günki heyecanını korumak zor olsada uzun ilişkilerde çiftler bunu başarmak için yeni şeyler deneyebiliyor. Uzun süreli ilişkilerde çiftler birbirlerini iyi, değerli ve mutlu hissettirmenin bir zorunluluk olduğunu anlarlar.