Aşk - İlişkiler İlişkilerde fark edilmeyen manipülatif davranışlar

İlişkilerde fark edilmeyen manipülatif davranışlar

Paylaş
İlişkilerde fark edilmeyen manipülatif davranışlar

Genellikle ilişkilerde yaşanan en büyük sorunlardan biri manipülasyondur. Bazen çiftler birbirini manipüle edebilir ve bu durumu fark etmek mümkün olmayabilir. Manipülatif insanlar, karşı taraftan istediklerini elde etmek için onlara zihinsel ve duygusal olarak saldırırlar. İlişkinizde manipüle edilip edilmediğinizi anlamanın bazı yolları var.

İlişkinizde bazı zamanlarda farkında olmadan manipüle ediliyor olabilirsiniz. Genellikle partneriniz tarafından manipüle edildiğinizde bunu anlamanız mümkün olmayabilir. Manipülastif insanlar parnerine istediklerini yaptırabilmek için hem duygusal olarak hem de zihinsel olarak hamle yaparlar. Bu hamleler çok gizli, karşı tarafa belli etmeden yapılır. Manipüle edilen kişi zamanla kendine güvenini kaybeder. İlişkilerinizde manipülasyona uğradığınızı fark etmenin kolay yollarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

SUÇLU HİSSETTİRME

“Duygu sömürüsü” diye de bilinen suçluluk duygusu yaratmak için manipülatör, kurbanın davranışlarını kontrol etmek adına ona kendini kötü hissettirir. İlişkideki her problemden sizi sorumlu tutar. Genellikle onun için yaptıklarınızı görmezden gelirler. Onu mutlu etmek için uğraşsanız bile asla memnun edemezsiniz. Sürekli sizi suçlarlar.

ÇEVRENİZİ TAKINTI HALİNE GETİRİR

Duygularınızı manipüle eden bir partner sürekli yalnız kalmanızı ister. Arkadaşlarınızla sosyalleşmenizden ve ailenizle görüşmenizden hiç hoşlanmazlar. P

artnerinizin sizi çoğu zaman arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşmayı bıraktırmaya çalıştığını fark ederseniz. Eşiniz ya da sevgiliniz her fırsatta çevrenizin ilişkinizi çok kötü etkilediğini söyler. Eğer ilişkinizde böyle bir durumla karşılaşıyorsanız bu partneriniz tarafından manipüle edildiğinizi gösterir.

Haberin Devamı

 "BUNU BENİM İÇİN YAPABİLİRSİN"

Eşiniz ya da sevgiliniz kabul etmeyeceğiniz durumlar için "bunu benim için yapabilirsin" cümlesini çok sık kuruyorsa ilişkinide manipüle ediliyor olabilirsiniz. Bu cümleyi kuran partneriniz genellikle sizi suçlu hissettirir. Süreki aynı durumda olsa sizin için her şeyi yapabileceğini söyler. Her zaman bu ilişki için mücadele eden kişinin kendisi olduğunu vurgular.

SESSİZ KALMA

İlişkinizin yolunda devam edebilmesi için yaşadığınız sorunları çözüme kavuşturmanız gerekir. Ancak bazı partnerler konuşmayı ve sorunları çözmeyi reddeder. Sessiz kalarak sizi manipüle etmeye çalışırlar.

Sessiz kalarak karşı tarafın sinirlerini bozar ve onu duygusal olarak yorar. Sessiz muameleye maruz kaldığınızda derin bir nefes alın, bağırıp çağırmaktan kaçının. Net bir şekilde ihtiyaçlarınızı karşı tarafa iletin.