Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yaş ve beklenti tedaviyi belirler
HABERİ PAYLAŞ

Yaş ve beklenti tedaviyi belirler

Haberin Devamı

Damar ve sinir sistemi hastalıkları ve kullanılan bazı ilaçlar, erkek çok genç olmasına rağmen sertleşme problemine neden olabilir. Burada önemli olan konusunda uzman bir doktora başvurmaktır. Doktor, hastanın yaşına ve beklentilerine göre tedaviyi planlar...

SORU: Sertleşme olmuyor

37 yaşındayım. 2 yıldır sertleşme sorunum var. İlaç kullanırken her şey normaldi. Ama daha sonra tekrar sertleşmede güçlük çekmeye başladım. Hipertansiyon ve kolesterolüm var. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Yaşınız genç olmasına rağmen hastalıklarınız, bunlara bağlı gelişebilen damar ve sinir hastalıkları, hatta bu hastalıkların tedavisinde kullandığınız ilaçlar sertleşme zorluğuna neden olabilir. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra basitten zora doğru basamak basamak tedavi çeşitleri uygulanarak cinsel yaşama devam etmeniz sağlanabilecektir.

Erkeklerdeki cinsel fonksiyon bozukluğu sorunlarının tamamına yakınını tedavi edebiliyoruz. Ama burada önemli olan en kolay, basit ve ekonomik yöntemi kullanarak hastanın beklediği sonucu almaktır. Sizin gibi 37 yaşındaki kişinin cinsel yaşamdan beklentisinin 70’li yaşlara ulaşan ve benzer sorunları olan bir kişi ile farklılık göstereceği gerçeği gözardı edilmemelidir.

SORU: Geç boşalıyorum

23 yaşındayım. İlişkiye girdikten sonra ilk boşalmadan sonra ikinci boşalmam geç oluyor. İstekli olduğum halde ikinci orgazm oluşum niye uzun süre gecikiyor? Hep hayat kadınlarıyla ilişkide bulunuyorum. Bunu nda etkisi olduğunu biliyorum. İlişkide prezervatif kullandığım için hissetme zorluğu da çekiyorum. Penisim 13 santim, ince. Acaba bu da orgazmı etkiler mi? Penis büyütücü kullanmayı düşünüyorum. Kısırlık yapar mı, olumsuz bir etkisi olur mu?

CEVAP

Öncelikle penis boyunuz gayet normal ve bahsettiğiniz ilaçlar başka hiçbir zarar vermeseler bile en azından paranızı boşuna harcamanıza yol açacaktır. Üst üste ikinci ilişki ve bunun geç olması konusuna gelince; her insanın bünyesi farklıdır, kimi daha hızlı koşar, kimi daha fazla ağırlık kaldırır. Ayrıca partnerinizin ve onunla olan ilişkinizin de bu konuda kısmi etkisi olacaktır.

İkinci ilişkinin geç olması ve ikinci ilişkide geç boşalmak diye bir tıbbi sorun yoktur. Bu tıpkı ikinci porsiyon yemeği neden yiyemiyorum gibi bir sorudur. Kendi bedeninizi ve performansınızı tanıyın ve kendinizle barışık olun.

SORU: Yaşıma göre çok mu?

31 yaşındayım. Haftada 2-3 kez eşimle ilişkiye girdiğim halde 6-7 defa da mastürbasyon yapıyorum. Aslında mastürbasyon yapmak istemiyorum ama kendime bir türlü hakim olamıyorum. Hem cinsel ilişkiden hem de mastürbasyon yapmaktan zevk alıyorum. Bendeki bu aşırı cinsel istek acaba bir hastalık mı? Yaşıma göre çok mu istekliyim?

CEVAP

Yaşınıza göre haftada 10 kez boşalma ihtiyacınız normal sınırlar içerisinde kabul edilmelidir. Sizin sorununuz cinsel tercihte ağırlığı mastürbasyona vermenizden ibaret. Fakat bu da sizin tercihiniz olarak kabul edilebilir ve bir sorun olarak değerlendirilmeyebilir. Bir doktora başvurmanız için herhangi bir sebep olmadığı kanaatindeyim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder