Derya Özel Yarıyıl tatilinde çocuklarla ne yapalım?
HABERİ PAYLAŞ

Yarıyıl tatilinde çocuklarla ne yapalım?

Haberin Devamı

Öğrencilerin iple çektiği, anne babaların stresle beklediği yarı yıl tatili bugün itibariyle başladı. Öncelikle her yarım saatte bir sıkılan miniklerle hepimize kolay gelsin. Şimdi oturup etkinlik listesi hazırlama zamanı ama üzülmeyin, ben sizin için mini bir liste yaptım bile. İstanbul dışına çıkacaklar için keyifli yolculuklar, biz İstanbullular içinse işte yarıyıl tatili etkinlik listesi...

Sıradan Etkinliklerden Sıkılan Çocuklara Müjde: İki İlginç Müze Deneyimi Onları Bekliyor!

Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nde, sömestir süresince gerçekleştirilen sürprizler, çocukları ve ailelerini sevindiriyor. Tatilde çocuklara ilgi çekici ve eğitici fırsatlar sunmayı amaçlayan Maltepe Alışveriş Merkezi, Türkiye’nin Mini Tarım Müzesi’ni ve tek matematik müzesi Tales Matematik Müzesi ve ziyaretçilerinin ayağına getiriyor. Öğrencilerin dinlenme ve eğlenme zamanı sömestir döneminde, çocukların yaşamlarında yeni ufuklar açmayı hedefleyen “Gezici Mini Tarım Müzesi” (Anadolu Tarım Aletleri sergisi) Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nde 20-29 Ocak tarihleri ve 12:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Çocuklar, doğa farkındalığını artırmayı hedefleyen Mini Tarım Müzesi’nde, keşfederek, araştırarak, bizzat uygulamalara katılarak, oyunla ve deneyimleyerek öğrenme fırsatı bulacak. Gezici Mini Tarım Müzesi’ni, (Anadolu Tarım Aletleri Sergisi), Maltepe Park’ta ziyaret edenler, kültürel, toplumsal ve biyolojik çeşitliliği, insanların değişen koşullara uyum sağlamasını ve bu uyum sürecinin gelişimini anlatan bir bilimsel çabalar bütünlüğüne şahit olacaklar. Ziyaretçiler serginin yanı sıra, atölye çalışmalarına, eğitici oyunlara ve söyleşilere katılacaklar.

Ece Türkiye tarafından yönetilen Maltepe Park Alışveriş Merkezi, Aydın’a gitme fırsatı ve zamanı bulamayan öğrenciler için Türkiye’nin ilk ve tek; Avrupa’nın ise en kapsamlı matematik müzesini 30 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında İstanbul’a taşıyor. Maltepe Park Alışveriş Merkezi’ni bu tarihlerde, yine saat 12:00 – 18:00 arasında ziyaret edenler, 7’den 70’e her yaş grubuna seslenen Tales Matematik Müzesi’nde, matematiğin özünün mantıksal ve analitik düşünme olduğunu deneylerle gösteren farklı bir dünya ile tanışacaklar.

Mozart'ın Sihirli Dünyası


Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), yarıyıl tatiline giren çocukları keyifli bir gösteriyle karşılamaya hazırlanıyor.
Sihirli Flüt operasından esinlenerek hazırlanan “Mozart’ın Sihirli Dünyası” isimli müzikli gösteride ünlü operadan bölümler seslendirilecek. Televizyonların küçük yıldızı Ata Berk Mutlu’nun Mozart’ın çocukluğunu canlandıracağı gösteride, Mozart rolünde ünlü oyuncu Serhat Kılıç rol alacak. Tarih: 22 Ocak 2017, Pazar Saat: 15.00 Yer: Volkswagen Arena, UNIQ, Maslak caddesi No:4, Ayazağa

Zorlu PSM'de tiyatroyla iç içe


2003 yılından bu yana 1000’den fazla oyunla Türkiye'nin dört bir yanından 700 bin çocuğu tiyatroyla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, “Karlar Ülkesi” ve “Lunapark Gezegeni” çocuk oyunu ile Ocak ayında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.
Müzikli-danslı çocuk oyunu “Karlar Ülkesi” 7-8-14-15-30-31 Ocak, “Lunapark Gezegeni” ise 21-22-25-26-27-28-29 Ocak’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek. Karlar Ülkesi oyunu ayrıca 30-31 Ocak tarihlerinde Kadıköy Sahne’de minik izleyicilere keyifli dakikalar yaşatacak.

Akbank Sanat’tan yarıyıl tatili için eğlenceli ve yaratıcı 13 atölye

Çocukları yıllardır sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan ve minikler için yaptığı özel etkinliklerle bu konuda öncü kurumların başında yer alan Akbank Sanat, yarıyıl tatili boyunca birbirinden eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor.

Yarıyıl tatilinde çocuklarla ne yapalım

Yaratıcı dramadan oyuncak heykele, linol baskıdan mozaiğe konusunda uzman eğitmenler eşliğinde hafta içi ve gündüz saatleri seçenekleriyle gerçekleştirilecek atölyeler ile çocuklar eğlenirken, aynı zamanda da öğrenme fırsatı bulacak. Akbank Sanat, çocuklarının yarıyıl tatillerini en verimli şekilde geçirmelerini isteyen tüm aileleri çağdaş sanat atölyesine davet ediyor. Detaylı bilgi için: Akbank Sanat: www.akbanksanat.com

Sarkis su içinde suluboya atölyesi (6-12 yaş)

Sihirli sanat kolyemi kendim yaptım (6 – 14 yaş)
Selfıe çiziyorum (6– 14 yaş)
Şirin böcekler orkestrası (8-12 yaş)
Kağıttan holograma (8-12 yaş)
Ailece mozaik atölyesi ( 6-12 yaş)
Oyuncak heykel atölyesi (7-14 yaş)
Linol baskı atölyesi (9-14 yaş)
Mozaik heykel atölyesi (7 - 14 yaş)
Mini mozaik atölyesi (7-12 yaş)
Sanatın yapı taşı: oyun (7-14 yaş)
Eller kollar artık hepsi heykeller (9-12 yaş)
Ailece mozaik vazo atölyesi


YÜZELİM Mİ?


Uzmanlar tarafından hazırlanarak her yaş grubuna farklı deneyimler sunmayı amaçlayan programlarıyla, fiziksel, bilişsel ve duygusal yönlerden çocukları geliştirmek için çalışan My Gym, çocuklara, yarıyıl tatilinde de içinde olmaktan mutluluk duyacakları programlar sunuyor.

Çocukluk ve oyun kavramlarının birbirini tamamlayan unsurlar olduğunun farkında olarak hazırlanan My Gym programları, çocukların kendi potansiyellerini keşfetmesini ve hayal güçlerini kullanmasını sağlıyor. Yarıyıl tatilinde 1 hafta ve 2 hafta olmak üzere iki alternatifli hazırlanan My Gym programlarında çocuklar; yoga, drama, atölye tasarım, egzersiz ve oyun saatlerinin yanı sıra Türkiye’nin ilk sonsuz havuz sistemi SwimLabs’de yüzme eğitimi fırsatına da sahip olacaklar.
Şubeler İçin: www.mygym.com.tr My Gym Merkez/ Akatlar: MKM Uğur Mumcu Cad. No:8 Akatlar- Beşiktaş/ 0212 351 77 81
Eğlence, aksiyon ve macera bir arada!

Trump Alışveriş Merkezi’nin çocuk katında kurulacak özel sahnede en eğlenceli gösterilerini çocuklar için sergileyecek olan Maşa ile Koca Ayı, çocukların karne coşkusunu birbirinden renkli sürprizlerle paylaşacak. Maşa ile Koca Ayı’yla bol bol fotoğraf çektirebilecekleri eğlenceli gösteriler, çocukların unutulmaz anıları arasında yer alacak. Ayrıca Maşa ve Koca Ayı, çocuklara posterlerini hediye edecekler.
21-29 Ocak tarihleri arasında her gün 12:00/14:00/16:00/18:00 saatlerinde Trump Alışveriş Merkezi’nin B3 katında gerçekleşecek olan Maşa ile Koca Ayı etkinlerinde tüm çocuklar birbirinden eğlenceli danslar ve oyunlarla tatilin tadını çıkaracak. Maşa adında küçük bir Rus kızı ile sirkten emekli, Mişka adında bir ayı arasında geçen maceraları konu edinen sahne şovu tüm çocukların ücretsiz katılımına açık olacak. www.trumpalisverismerkezi.com / 0212 348 78 67


Tiyatro zamanı


Berika Tiyatro & Dans’ın yeni yapımı “OYUNBAZLAR İSTANBUL’DA - Müzikli Çocuk Oyunu” çocuklar ile buluşmaya devam ediyor. 2012 yılında Can Bora tarafından kurulan, yeni medyalar aracılığıyla işler ürettiği Berika Tiyatro & Dans’ın yeni yapımı OYUNBAZLAR İSTANBUL’DA - Müzikli Çocuk Oyunu sezona rengarenk ve iddialı bir giriş yaptı.

Yarıyıl tatilinde çocuklarla ne yapalım

Oynadığı salonlarda çocuklar ve aileleri tarafından ilgi gören oyun 2017 yılında da gösterimlerine devam edecek.
22 Ocak Pazar Günü Saat 13.00: TOY İSTANBUL Maçka G-Mall
28 Ocak Cumartesi Saat 12.00: Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi
11 Şubat Cumartesi Saat 12.00: Ataşehir Belediyesi NOVADA AVM Nikah Salonu
12 Şubat Pazar Saat 13.00 ve 15.00: Caddebostan Kültür Merkezi / Kadıköy (BİLETİX)
19 Şubat Pazar Saat 13.00: TOY İSTANBUL Maçka G-Mall (Biletiva)

Çocuklarla İstanbul turları


Çocuklara İstanbul'un o güzelim tarihini gezerek öğretmeye ne dersiniz? Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Harem, Arkeoloji Müzesi'ni en uzman kişilerden çocuklara özel hazırlanmış çok eğlenceli bir programla gezebilirsiniz.

Yarıyıl tatilinde çocuklarla ne yapalım

Mesela, İstanbul Muhafızları Saklı Sandık turunda, çocuklar saklı bir sandığın peşine düşecek, sandığı ararken tarihin derinliklerine inecekler. Hem eğlenceli, hem öğretici tarihi turlara katılmanızı tavsiye ederim. Detaylı bilgi ve tur programları için; www.sacred7travel.com Tel:0216 326 29 03

TÜRVAK ÇOCUK KUŞAĞI


Yarıyıl tatiliyle birlikte TÜRVAK'ta 24 Ocak -3 Şubat arası çeşitli atölyeler ve masal anlatımları düzenlenecek. llke Yılmaz (Çağdaş Sanatçı ve Görsel Sanatlar Eğitmeni), Songül Bozacı (Yaratıcı Drama ve Masal Atölyesi Eğitmeni), Arbil Çelen Yuca (Yazar ve Masal Atölyesi Eğitmeni) eşiliğinde “Yaratıcı Çocuk Atölyeleri” gerçekleşecektir. Diğer atölyeler ise şöyle;
Kâğıttan Kahramanlar - Kostüm Tasarım Atölyesi
Sen Yapabilirsin - Masal Atölyesi
Sahne Tasarım Atölyesi
Sihirli Sandık Müzede – Kolektif Hikâye Yazma ve Canlandırma Atölyesi
Ben Yönetmen Oldum - Storyboard Atölyesi
Seç-Kes-Yapıştır - Kolâj Atölyesi
Afiş Atölyesi
Kaçın Uzaylılar Geliyor! Heykel Atölyesi

Detaylı bilgi ve tarihler için Adres: TÜRVAK - Türker İnanoğlu Vakfı Sinema - Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı
Yeni Çarşı Cad. No:24 Galatasaray Meydanı 34430
Beyoğlu / İSTANBUL
Telefon: 0(212) 245 80 91-92-93
e-mail : info@turvak.com

Sıradaki haber yükleniyor...
holder