Spor 'Yarın neler başarabileceğimizi merak ediyorum'

'Yarın neler başarabileceğimizi merak ediyorum'

Paylaş
'Yarın neler başarabileceğimizi merak ediyorum'

A Milli Takım Teknik Direktörü Guuds Hiddink, futbolcular Umut Bulut ve Mehmet Ekici'yle birlikte son antrenman öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi

Hiddink, Güney Kore’de çok iyi anılarının bulunduğunu belirterek, "Bildiniz gibi bir dizi hazırlık karşılaşması oynuyoruz. Daha önce Hollanda ile oynadık ve şimdi Güney Kore ile devam ediyoruz. Böylesi özel maçları oynamak bizim için çok faydalı. Tam anlamıyla olmasa da Milli takımın bazı kısımlarında değişikliğe gidiyoruz.

Hollanda maçında da analiz edeceğimiz çok olumlu şeyler gördük. Umuyoruz ki aynı doğrultuda yarınki karşılaşmada da devam edeceğiz. Oynayacağımız rakip benim için çok özel. 10 yıla yakın bir süre önce Kore de çok güzel günlerim geçti, orada önemli başarılar elde ettim. İyi futbol oynamaya çalışan bir ekip karşısında oynayacağız. Gerçekten yarın neler başarabileceğimizi merak ediyorum" diye konuştu.

UMUT: UMARIM GALİP GELİRİZ VE İYİ BİR HAVA YAKALARIZ

Umut Bulut, Güney Kore maçının çok önemli olduğunu belirterek, "Avusturya maçı öncesi kendi eksiklerimizi görme açısından çok önemli olacak. Hollanda maçında da takımımızın son durumu oldukça iyiydi. Yarın umarım galip geliriz ve iyi bir hava yakalarız" dedi.

Futbolculardan Mehmet Ekici ise yeni futbolcuların kadroda bulunduğunu belirterek, "Bizim için önemli bir sınav. Onlar içinde önemli bir maç. İkinci maçıma çıkacağım. Biraz heyecanlıyım. Kolay bir maç olmayacağını sanıyorum. Güney Kore’nin iyi bir futbol oynayacağını biliyorum. Kolay olmayacak ve kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"BURSASPOR’DAN OYUNCU ALMAMAMIN ÖZEL BİR NEDENİ YOK"

Hiddink, "Son şampiyon Bursaspor’dan neden oyuncu almadınız?" şeklindeki soruya ise, "Bursaspor’dan oyuncu almamamızın tabi ki özel bir sebebi yok. Biz kendimizin en rekabetçi olacağını düşündüğümüz isimleri alıyoruz. Daha önce Bursaspor’dan oyuncu almıştık. Mesela Ömer bu isimlerden bir tanesiydi. Değişik seçimler yapıyoruz.

Bu seçimlerde de mutlaka şampiyon takımdan oyuncu almak zorunda değiliz. Hollanda maçında savunmada bir değişiklik yapmıştık. Ve o oyuncumuz iyi performans sergilemişti. Tekrar bu mevkide bir değişiklik yapmak istemedik" diyerek cevap verdi.

"TÜRKİYE’DE FUTBOL GENELDE MÜCADELEYE DAYALI"

Türkiye’de futbolun genelde mücadeleye dayalı oynandığını ifade eden Hiddink, "Futbolun nasıl oynandığını anlatmak için takımlara, oyunculara ve hatta onların performanslarına inmek gerekiyor. Belki kötü performans sergileyen takımların iyi oyuncuları olabiliyor. Türkiye de bir çok maç izliyorum. İyi yan olarak, sahada bir mücadele var diyebilirim.

Seyrettiğim 10 maçın 7 – 8’inde mücadeleci oyun görüyorum. Bazen sıkıcı maçlarda oluyor. Biz milli takıma oyuncu seçerken, standardımız şampiyonlar ligi standartıdır. O seviyeye ulaşanları seçiyorum. Avrupa da Türk takımları çok iyi bir görüntü sergilemedi. Hem Türkiye’den hem de Avrupa’dan önemli oyuncuları kadromuzda barındırıyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜRK HAKEMLERİ ÇOK SABIRLI DAVRANIYOR. İYİ DAYANIYORLAR"

Hiddink, Türkiye’de hakemlerin çok sabırlı olduğunu da ifade ederek, "Türkiye de hakemlere saygı duyuyorum, çünkü oyuncuların davranışına karşı iyi dayanıyorlar. Neredeyse her kararlarına itiraz ediliyor. Buna bir çok örnek verebiliriz. Bu tür kontrolsüz tepkileri veren oyuncular, tepkiden sonra tamamen oyundan kopuyorlar ve beklenen performanslarının altında oyun sergiliyorlar.

Hakemlerin kararı değişmez, o yüzden oyuncular kendi işlerine konsantre olmalı ve asıl işleri neyse onu yapmalılar. Ve tabi bu tür davranışlar başka ülkede olsa hemen sarı kart gösterirler. Türk hakemler daha sabırlı davranıyorlar. İtirazlar bazen de gereksiz atılmalara neden olabiliyor. Bunlar olmamalı" diye konuştu.

Açıklamalar sonrası sahaya çıkan Guuds Hiddink, kendisini ziyarete gelen Teknik Direktör Şenol Güneş’e oldukça sıcak davrandı. TFF Başkanı Mahmut Özgener ve tüm yönetecilere, "Hoş geldin" diyerek tek tek ellerini sıkan Güneş, daha sonra Hiddink’e çiçek verdi. Hiddink ve Güneş basın mensuplarına poz verdi. Hiddink, daha sonra Şenol Güneş’in koluna girip sahanın içerisine girdi ve bir müddet tercüman eşliğinde sohbet etti.

A MİLLİ TAKIMIMIZIN GÜNEY KORE MAÇI MUHTEMEL 11’İ ŞU ŞEKİLDE

Volkan, Gökhan Gönül, Servet, Emre, İsmail Köybaşı, Burak, Selçuk, Emre, Hamit, Kazım, Umut.

Yunus Emre SEL/TRABZON

2

Haberin Devamı