Dr. Haydar Dümen Yarı yolda kalmayın
HABERİ PAYLAŞ

Yarı yolda kalmayın

Haberin Devamı

Gençlikte ayaklar yere basmıyor, hayat toz pembe görünüyor. Attığınız adımların, yürüdüğünüz yolların farkında değilsiniz. Bu yolların önünüze engeller çıkardığını görmüyor, ısrarla yanlış yapıyorsunuz. Sabırlı olun, büyümeyi bekleyin ki yarı yolda kalmayın...

BÖYLE SORU YOK!

Milli formayı giyemedim 22 yaşındayım. Askere gideceğim, milli formayı giyemedim. Bir şişme kadın aldım, o da patladı. Yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Tabii değerli okurum ama benim de engellerim var. Elinden tutup seni bilinen mekanlara götüremem. Adresleri bilmediğim için eline tavsiye mektubu veremem. Çölde susuz kalmışsan, suyu da kendin bulacaksın. Torbalarla su gönderip paraşütle önüne atamam. Çünkü kabı da patlatır, yine susuz kalırsın. Bu şişme kadın patlamasa bile bana şirin gelmiyor. İçim seni cansız lastiğe abone etmek istemiyor! Dışarıda eşlik kadın, kız aranmaz. Arkadaşlık için cinselliğe demir atılmaz. Dilersen orta yolu bulalım, yırtık şişmeyi kimseye göstermeden at çöpe, askerlik bitsin. Bana bir mail daha at, şimdilik sen de sırt üstü yat.

Kuş kendi kendine ötüyor

17 yaşındayım, benim kuş kendi kendine çok ötüyor. Penisim 8 santim ve 90 kiloyum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Önce eğer varsa, önceden daha önce gel bizim pencereye. Buradan bakalım senin yaşamına, başlayalım senaryoya. Yaş 27, kilo 100, nefeste zorlamalar başladı, iştah çoğaldı. Yaş 37, kilo 110, oturduğun yerden kalkmakta biraz zorlanıyorsun. Evlilik arayışında kızlar nazlandı. Neyse birinde karar kılındı. O da nesi? Penis 7 santime inmiş. Sende bir güvensizlik ve kuşku duyguları belirdi. Acabalar birbirine eklendi, sorunlar ise adeta kenetlendi. Kuş çok ötüyormuş. Sana ne ondan! Bırak bildiğini okusun. Ne zaman ötmüyor, o zaman bana yazarsın.

Eşimle birlikte olamadık

27 yaşında, hemşireyim. 2 aylık evliyim, hâlâ eşimle birlikte olamadık. Kendimi kasıyor, korkuyorum. Eşim yaklaşamıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Hemşire hanım, yarı meslektaşım. Mesleğimizde en büyük yardımcımız ve iş arkadaşımız. Türkiye’de bana göre yüzde 10, öteki meslektaşlarıma göre yüzde 5-10 arası değişen ve senin sorununu yaşayan çiçeği burnunda aileler var. Kimileri de yıllarını harcamış. Bu sorunun adını biliyorsun; vajinismus. Sözle, telkinle çözülmüyor. Beyne kodlanmış bir korku sendromu olduğu için ne kadar uğraşırsan sonuç alınamıyor. Şimdi bu sorunun tıp tarihinde kökü kazındı. Bu konuda aklın, iradeni yenecektir ama bu sana yetmeyecektir, bir uzmana gitmen gerekecektir.

Canım çok yanıyor

25 yaşında kadınım. Nişanlımla birlikte oluyoruz ama çok canım yanıyor. Neredeyse ağlayacak hale geliyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, evlendiğinde bu sorunu aşmak bizim işimiz. Ama şu anda öneriyle ya da birebir yardımla sizin olayınıza katılamıyorum. Özür dilerim.

Uçmaya çalışıyor

18 yaşındayım. Kuşum uçmuyor. Uçmaya çalışıyor ama ötmüyor; 8.5 santim. Çok utanıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kilon varsa zayıfla. Bu konuda üroloji uzmanları karar verecek. Sabırlı ol. Bir kere yüz yüze uzman arkadaşla görüş. Ne söylediyse bana da bildir. Seninle ortak karar verelim.

Sevgilim istemiyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3-4 kere ilişkiye girdik ama o artık ilişki istemediğini söylüyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, beklediği zevki alamadı. Yaptığına pişman oldu. Suçluluk duygusu duyuyor. Belki de sana güvenemiyor.

Erken boşalmayı nasıl önlerim?

27 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 yıldır ilişkiye giriyoruz. İlişki kısa sürüyor. Ben daha önce çok mastürbasyon yaptım ama 2-3 yıldır yapmıyorum. Erken boşalmayı nasıl önlerim, tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki var. Bu uzaktan sözle öneriyle olmaz. Bu konu için hekimle karşı karşıya gelmelisin. Ondan reçete ve öneriler almalısın. Bu olumlu haber seni rahatlatır sanırım.

Kızdan 3 kez kan geldi

21 yaşındayım. 2 yıllık ilişkim var. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Vajinasından 3 defa kan geldi. Neden olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, ben kötü, olumsuz bir şey düşünmüyorum. Ama yavrum bilemem ki adet kanı da olabilir, içeriden zedelenme de olabilir. Kanamalar sürerse bir kadın doğum uzmanına gitmenizde yarar vardır.

Utanıyor ve korkuyorum

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz ve benimle bir şeyler yaşamak istediğini söylüyor. İstiyorum ama hem utanıyor hem de korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, korkuya ve utanmaya devam çocuk. Korkmakta da haklısın. Bu işin sonu ne olacak? Kendine güveniyorsan, ailen sıcaksa, ayakların yere basıyor ise sonuçlarını da “Göğüslerim” diyecek güce sahipsen hayat senin, sen bilirsin. Utanma duygunu evlendikten sonra yeneceksin. Başka türlü nasıl olabilir ki?

İlişkiye girmek istiyoruz

6 yıldır kız arkadaşım var. Bu yıl nişanlandık. Onunla ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, erkenden evlenin. 3-5 ay daha sabredin. Başını ve nişanlının ruhunu niye zora sokuyorsun? Acelen ne?

Kızlara hiç ilgim yok

24 yaşındayım. Kız arkadaşım olmadı. Karşı cinse ilgim yok. Hayal bile kuramıyorum. Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu durum psikolojik mi?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon alışkanlığın var. Bundan uzaklaşıp kızlara duygusal yaklaş. 10 yıldır mastürbasyon yapıyorsun. Ama garnitür gerek bu sofraya. Kızlara alışana kadar 3-5 yıl geçer. Evleneceksin, çocukların olacak. Ama her kızla da ben bununla yatayım diye düşünürsen işte o zaman hapı yutarsın. Sonuç alamaz paniklersin. Bu defa mastürbasyonun dönülmez yoluna girersin.

2 gündür ereksiyon sürüyor, neden?

23 yaşındayım. O çok bilinen sertleşme ilaçlarından aldım ama 2 gündür cinsel organım ereksiyon halinde. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, söylediğin ilaçla penisinin iki gün süreyle ereksiyon halinde kalması arasında bağlantı yok. Ama insanız her şey olur. Eğer 4-6 saat arasında ereksiyon bitmemişse mutlaka bir üroloji uzmanına gidip görünmek, gerekirse penisten kan aldırmak durumu doğar. Yoksa bundan zarar görürsün.

Onsuz uyuyamıyorum

17 yaşındayım. Her gece mastürbasyon yapıyorum. Yapmazsam uyuyamıyorum. Bu durum bana ileride sorun çıkarır mı?

CEVAP

Değerli okurum, çıkarır. Şartlanmalar insanı tutsak eder. Bir gece uyu, bir gece de az uyuyuver. Az uyuyacağın geceler yani mastürbasyon yapmadığında rahatlatıcı ve sakinleştirici bir ilaç alabilirsin.

Sonu hüsran oldu

27 yaşındayım, erken boşalıyorum. 2-3 kez ilişkiye girdik, hüsran oldu. Kız arkadaşım buna çok üzülüyor. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, elbette tedavisi var. Onun için uzmanına gitmen öneri ve ilaçlarını alman gerekir.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgiyle nefret düello etmişler. Sevgi ölmüş, nefret yaralanmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder