Dr. Cihan Avaroğlu Yarı yıl tatili başladı
HABERİ PAYLAŞ

Yarı yıl tatili başladı

Haberin Devamı

Hangi yaş dönemi olursa olsun, çocuk ve gençlerimizin heyecanla beklediği eğitimde birinci dönem sona erdi ve yarı yıl tatili başladı.

Tatili güzelleştirmek için:

■ Yoğun geçen eğitim dönemini izleyen bu günler dinlenme ve eğlenme için fırsat olduğu kadar, ebeveynle daha fazla birlikte olunan günlerdir. Çocuklarınızla daha fazla zaman geçirmek için, sizler de yıllık izinlerinizi kullanarak onların bu güzel günlerine eşlik edebilirsiniz.

■ Dinlenme, eğlenme, okuma gibi etkinlikleri planlayarak günü nasıl verimli geçirebileceğini öğretebilirsiniz...

■ Derslerden uzaklaşıp kopmamaları için, onları sıkboğaz etmeden ilk yarıyıl derslerinin gözden geçirilmesini sağlayabilirsiniz.

■ Çocuğunuz için ilk yarıyıl başarılı geçmemiş olabilir. Sorgulayan değil, yol gösteren yaklaşımınızla nasıl başarılı olabileceğini belirleyeceğiniz gibi, onun kendisine güvenmesini de sağlayabilirsiniz.

■ Büyükleri ziyaret ederek aile birlikteliğinin önemini gösterebilirsiniz.

■ Çocuklarınızla birlikte zaman geçirmenin bir yolu da ev işlerini birlikte yapmaktır. Örneğin; odası veya eşyalarını birlikte toplamaya başlayarak hem onları motive edersiniz, hem de kendi işlerini yapması için iyi bir örnek oluşturursunuz.

■ Aile olmanın en büyük özelliği birlikte sofraya oturmaktır. Zamanla yarışmadan sofra keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

■ Sporun beden sağlığı kadar, ruh sağlığı için de önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Tatil döneminde birlikte spor yapmaya başlayarak güzel bir alışkanlık kazandırabilirsiniz.

■ Gereksinimi olana yardım en önemli insanlık özelliğidir, birisine yardım etmek için birlikte projeler hazırlayabilirsiniz.

■ Soğuk günlerde sokak hayvanları zordadır. Onları besleyerek yardım etmeyi öğretirken, hayvan sevgisini de aşılamış olursunuz.

■ Sinema, tiyatro, sergi, gösteriler ve seyahat tatilin olmazsa olmazlarıdır. Aile bütçenize göre fırsatlar yaratabilirsiniz.

■ Alışılagelmiş günlük davranışlardan uzaklaşmak, çocuğunuzla birlikte daha fazla zaman geçirmek, çocuğunuzun sizi daha iyi tanımasını sağlayacağı gibi, sizin de onu daha kolay anlamanıza yardımcı olur.

Çocuklar, bu tatilde birkaç şeyi değiştirebilir miyiz?

☛ Daha az televizyon, daha çok kitap okuma

☛ Daha az tek başına odada kalma, daha çok aileyle zaman geçirme

☛ Daha az bilgisayar oyunu, daha çok aile oyunu

☛ Daha az abur cubur, daha çok meyve Hadi, değişiklik için bugünden itibaren küçük bir adım atalım ve güne ‘’Bugün ne yapabilirim?’’ diyerek başlayalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder