Gündem Yardım söylentisi izdiham yarattı

Yardım söylentisi izdiham yarattı

Paylaş
Yardım söylentisi izdiham yarattı

Diyarbakır'da, beyaz eşya ve para yardımı dağıtılacağı iddiaları üzerine binlerce kişi ellerindeki dilekçelerle valilik binası önüne koştu

2 günde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı’na 10 binin üzerinde başvuru yapıldığı belirtildi. Diyarbakır’da, valiliğin beyaz eşya ve para yardımı dağıtacağı yönündeki dedikodunun kısa sürede yayılması, valilik önünde izdihama neden oldu.

Haberi duyan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu binlerce kişi, iki gündür Diyarbakır Valiliği önünde toplanarak, kimlik ve yeşil kart fotokopileri ile yardım talep ettikleri dilekçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı’na ulaştırmaya çalıştı.

Zaman zaman izdihama neden olan kalabalığı görevliler ikna edemeyince, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran kalabalığa seslenip, söylentilerin asılsız olduğunu belirterek dağılmalarını istedi.

BAŞVURULAR 10 BİNİ AŞTI

Dalkıran’ın konuşmasına rağmen yardım başvurunda ısrar eden binlerce kişinin, dilekçeleri toplamak için 5 memur görevlendirildi.

İlk gün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı’na 7 bin başvurunun yapıldığı, bu gün itibariyle ise sayının 10 bini aştığı bildirildi.

Cem EMİR-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR