Kültür - Sanat Yaratıcı öğrenci festivali “Project 03” başlıyor
Paylaş
Yaratıcı öğrenci festivali “Project 03” başlıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin projelerinden oluşan “Project 03”, 12 Mayıs’ta santralistanbul Kampüsü’nde kapılarını açacak. Tiyatro gösterisinden performanslara, kısa film gösterimlerinden sergi ve atölye çalışmalarına kadar öğrencilerin imzasını taşıyan tüm yaratıcı projeler, 2 Haziran 2017 tarihine kadar takip edilebilecek

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan bütün bölümlerin iş birliğiyle gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Project 03”, santralistanbul Kampüsü’nde sanatseverlerle buluşacak. Öğrencilerin yıl boyu ürettikleri projelerden “deneyimleyerek öğrenme” anlayışı doğrultusunda özel bir seçki sunan festival, başta üniversite öğrencileri olmak üzere yenilikçi iletişim, tasarım ve sanat üretimleriyle ilgilenen herkese açık olacak.

Festival, tiyatro gösterisinden performanslara, atölye çalışmalarından sergi ve enstalasyonlara birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. İletişimin farklı alanlarını kapsayan bir etkinlik programı sunan festivalde yaratıcı projeler ilk kez izleyiciyle buluşacak. Program 2 Haziran 2017 tarihine kadar sürecek.

Öğrencilerin Yaratıcı Yorumları Sergilenecek

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümü ve Sahne Sanatları alanı öğrencileri Arnold Wesker’in “Mutfak” adlı oyununu yeniden yorumlayacak. Oyun, Kubilay Karslıoğlu’nun yönetmenliğinde 29 ve 30 Mayıs 2017 tarihlerinde santralistanbul Green Studio izleyiciyle buluşturulacak. Oyunun kimliği, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından yeniden yorumlanırken; Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri oyunun kostümlerini tasarlayacak, metin ise Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Sahne Sanatları Alanı öğrencileriyle hayat bulacak.
Küratör Derya Yücel’in koordinatörlüğünde gerçekleşen sanat sergisinin başlığı bu sene “Kısa Devre” olacak. Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Arthere, Taşeron ve Robotik Hayaller sanat inisiyatiflerini bir araya getiren sergisi sanat, hayat, gündelik ve güncel kaygılar üzerine bir anlam arayışı içeriyor.
Sanat ve Kültür Yönetimi öğrencilerinin sanatçı Işıl Eğrikavuk ile çağdaş sanat üzerine çalışma fırsatı bulduğu çalışmanın çıktıları da “Temas” başlığı altında üretildi. Öğrencilerin sanatçı perspektifinden yaptıkları çalışmalar Project 03 Ana Sergide yer alacak.



Festival Farklı Disiplinlerle Renklenecek

Zengin bir etkinlik programına sahip Project 03 aynı zamanda, yeni diyalog ortamları yaratılmasına ve farklı disiplinlerin tanıtılmasına destek olmayı hedefleyen 4 farklı atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. santralistanbul’da 15 Mayıs’ta Emrah Yayıcı’nın katılımıyla “Tasarım Odaklı Düşünme”, 16 Mayıs’ta Alper Özçakır ve Oğuz Yenen’in katılımlarıyla “Canlı TV Yayıncılığı”, 17 Mayıs’ta Ethem Özgüven liderliğinde "Propaganda Filmlerine ve Değişimlere Yakından Bakış", 18 Mayıs’ta Fulya Peker’in katılımıyla “Metafor” başlıklı atölyeler düzenlenecek.

‘İletişim Üzerine Konuşmalar’ başlıklı konuşma serisi ise 12 ve 26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin ana temasını oluşturan “İletişim basittir, bu yüzden de karmaşıktır” ifadesinden hareketle düzenlenecek seriye, alanında başarılı çalışmaya imza atmış isim katılacak. Etkinlikte, Nevzat Sayın, Bülent Somay, Celil Oker, Şirin Payzın, Aslı Tunç, Erkan Saka, Bige Örer, Can Faga, Yalçın Kılıç, Ebru Yetişkin, Bager Akbay, Işıl Eğrikavuk, Oğuz Yenihayat, Burak Kan, Çelenk Bafra, Ayşegül Bahçıvanoğlu ve Simge Burhanoğlu bireysel yaklaşımlarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Project 03’ün ana sergisinde ziyaretçiler, ödüllü reklam kampanyaları, fotoğraflar ve çeşitli enstalasyonlarla farklı tecrübeler deneyimleyecek. Reklamcılık Bölümü’nün ödüllü kampanya ve afiş çalışmaları, Halka İlişkiler Bölümü’nün koruyucu ailelik temasını vurgulandığı “Tut Elimden Çocuk olalım” kısa film çalışması ve fotoğraf sergisi, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nün canlı yayın kanalı RGB’nin ekranı da sergi süresince canlı yayın yapacak. Sound Picnic, Şehirde Sanat ise ziyaretçilere ilgi çekici bölümleriyle karşılayacak.

Haberin Devamı