Esra Karayel Yapmak istediklerim başka, yaşadığım hayat başka
HABERİ PAYLAŞ

Yapmak istediklerim başka, yaşadığım hayat başka

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

Birlikte olmaktan, zaman geçirmekten zevk alamadığım bir erkek arkadaşım var. Maddi durumu iyi. Saygılı, sevgi dolu. Bu zamanda erkekler sadece yatmak istiyor. Oysa o ciddi düşünüyor. Genele baktığımda mutlu değilim. Ama bir çok insana göre kıskanılacak bir hayatım var. Böyle mi olmalı? RUMUZ: KEDİCİK

Etrafta kötü erkekler var diye sevmediğin bir erkeği seçmek mi? O iyi erkek karşına çıkana kadar hayata devam edip beklemek mi? İlkinde mutsuz, tatminsiz ve saygısız bir ilişki yaşarsın. Çünkü karşındakini kandırıyorsun. Bunu seçersen kaybedeceğin en değerli varlığın öz saygın olur. İnanmıyorsan başaramazsın. Her sabah, “Çevremde seveceğim iyi erkekler olduğuna inanıyorum” cümlesini söyle. Diğerinde sadece bekleyeceksin. Seçim senin.

Eşine mesaj attım. O da beni tehdit etti

Kısa bir süre de olsa evli bir erkekle oldum. Bana bir sürü yalan söyledi. Gerçek yüzünü görünce ayrıldım. Ama o peşimi bırakmadı. Ben de eşine mesaj atıp, “Lütfen mesaj atmamasını söyler misiniz” dedim. Amacım yuvasını yıkmak değil, uzak durmasını sağlamaktı. Şimdi tehdit ediyor. “Arkadaşlarına evli biriyle olduğunu söylerim. Rezil ederim seni” diyor. Ne yapabilirim?

“Tehdit ederek suç işliyorsun. Gerekirse savcılığa başvururum” diye mesaj at. Ve iletişim kurabileceği her yerden engelle. Eşiyle de sakın iletişime geçme. Kadıncağızın daha fazla günahına girme. Bir süre ailen ve arkadaşlarınla zaman geçir. Kısa bir süre sonra iletişimi kesecektir.

Konuşmak isteyince iletişimi kesiyor

Üç aydır bir ilişki yaşıyorum. Ne zaman hoşa gitmeyen bir konuda konuşmak istesem, erkek arkadaşım sanki duvar oluyor. Asla konuşmuyor. Telefonumu hemen açmıyor. Sinir oluyorum. “Müsait olsaydım açardım. Alış buna” deyip işin içinden çıkıyor. Nedir bunun çaresi? RUMUZ: DUVAR

Karşındaki istemedikçe kimseyi değiştiremezsin. O yüzden hiç uğraşma. Hangi durumlarda sana cevap vermediğini yaz. Bu sayede neleri konuşmak istemediğini anlayacaksın. Hiçbir şekilde değişmeyeceğini düşün. Yine de bu kişiyle olmak ister misin? İlişkine bu cevaba göre yön vermelisin.

Kuzenim eski sevgilimi beğeniyor

Erkek arkadaşımdan ayrılalı neredeyse bir sene oldu. Olaylı ayrıldık. Terk edilmeyi bir türlü kabul etmedi. Mesajlarıyla rahatsız etti. İletişimi kestim. Yaptıklarını kuzenim de biliyor. Buna rağmen sosyal medyadan fotoğraflarını beğeniyor. Çok kızıyorum ve üzülüyorum. Üstelik eski sevgilim. Kızı dövesim geliyor. RUMUZ: İHANET

Kuzeninin değer yargıları ile seninkiler farklı demek ki. Eski sevgilin geçmişte kaldıysa kimin beğendiğine niye bakıyorsun? Seni de anlıyorum. Hayal kırıklığın öfkeye dönüşmüş. Ama zararı sana. Şu ana kadar kimin davranışını kontrol edebildin? Gerçekten ceza vermek istiyorsan yapacağın tek bir hareket var. Karışmamak ve onlara mesafe koymak. İlgi alanını yapmaktan keyif aldığın işlere ve birlikte olmak istediğin insanlara yönlendir.

Evlilikten çekiniyorum

On yıl önce eşimden boşandım. Bir oğlum var, üniversiteye gidiyor. Sevgililerim oldu. Ama yalnızlığa, rahatlığa çok alıştım. 58 yaşındayım. Yeni sevgilim 33 yaşında ve evlenmek istiyor. Onu kaybetmek istemiyorum. Arada bir bende kalıyor. Bazen ona bile tahammül edemiyorum. Alışkanlıklarımız çok farklı. Ne yapacağım? RUMUZ: EVLİLİK Mİ AYRILIK MI?

Evde başka bir kişiye tahammül edememenin arkasında yatan nedir? Bunu bulman lazım. Özgürlüğünün kısıtlanması mı? Ya da sevmekle hoşlanmayı mı karıştırıyorsun? Yeni sevgilinin yaşının sana pek uygun olduğu söylenemez. Onunla neler paylaşıyorsun? Nasıl bir kadın olsaydı evini paylaşmak isterdin? Böyle bir modelin var mı? Soruların cevabı sana gitmen gereken yolu gösterecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder