Tamer Heper Yanlış yok
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış yok

Haberin Devamı

Annem 1983 yılında vefat etti. Üç ay sonra babam yeniden evlendi. Bu arada annemin dayısından anneme miras olarak tarla kaldı, babamın bu mirasta payı var mı? Annemin babasından kalan bir başka tarlası vardı babam ondan da dörtte bir pay aldı. Bunlar doğru mu? Hak sahibi ise babamın ölümü halinde yeni eşi ve çocukları bunlardan istifada eder mi? R.Y.

Anlatılan aile tablosuna göre, babanız annenizin dayısının mirasçısı değil. Yani dayının ölümü ile miras payı almış değil. Olay dolaylı gelişmiş. Şöyle: Anneniz hayatta iken önce dayısı vefat etmiş, bu yolla annenize tarladan hisse kalmış. Babasının vefatı ile de yine annenize miras olarak tarla veya tarlalar kalmış. Bunlar annenizin malı olduktan sonra elbette artık annenizin ölümünden sonra devreye annenizin mirasçıları girecek.

[[HAFTAYA]]

Bunlar da eşi ve çocukları yani sizlersiniz. Annenizin ölümü ile de babanız yasaya göre annenizin malvarlığının dörtte birine sahip olur, nitekim olmuş. Bu artık annenizin dayısının mirası değil. Annenizin mirası. Dolayısı ile babanızın dörtte bir hisse alması doğal. Geri kalan dörtte üç hisse de siz evlatlarının. Peki babanızın ölümünde durum ne olacak? Durum şu: Şayet yeni eşi hayatta ise babanızın tüm malvarlığının dörtte birini eşi alacak. Burada da artık annenizin dayısının mirası söz konusu değil, babanızın malvarlığı söz konusu. Çünkü annenizden dolayı ona geçen hisse artık babanızın malıdır. Yeni eşi dörtte bir hisseyi aldıktan sonra kalan dörtte üç hisse de siz kardeşler arasında pay edilecek. Bu pay edilirken de ilk eşten olanlar ile ikinci eşten olanlar birbirinden ayırt edilmeyecek. Babanızın ölümünde eşi sağ değil ise bu durumda tüm malvarlığı evlatları arasında eşit bölüşülecek, yani bölüşmeye ikinci eşinin çocukları da eşit olarak katılacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder