Gündem Yanlış iğne öldürdü

Yanlış iğne öldürdü

Paylaş
Yanlış iğne öldürdü

Sırt ağrısı şikayetiyle götürüldüğü hastanede ağrı kesici iğne vurulduktan sonra evine gönderilen 12 yaşındaki Aslı Sağlam öldü

Nusaybin Oğuzhan İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Aslı Sağlam, sırtının çok ağrıdığı söylemesi üzerine ailesi tarafından dün saat 23.00 sıralarında Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanenin acil servisinde ağrı kesici iğne yapılan Aslı Sağlam, evine gönderildi.

Haberin Devamı

Eve geldikten bir süre sonra fenalaşan Aslı Sağlam, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bekçi olarak görev yapan babası Hasan Sağlam tarafından yeniden hastaneye götürüldü. İç hastalıkları ve kordiyoloji uzmanları tarafından kontrol edilen Aslı Sağlam’ın kalp atışının çok yüksek olduğu tespit edildi. Gerekli müdahalesi yapılıp nabız hızı düşürülen Aslı’nın, Batman’a sevk edilmesine karar verildi.

Aslı Sağlam, konulduğu ambulans Batman’a götürülmek istenirken kalbi durunca, yeniden hastane acil servisine alınarak, müdahalede bulunuldu. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen Aslı Sağlam, yaşamını yitirdi.

"İHMÂL ÖLDÜRDÜ" İDDİASI

Yakınları, daha önceden herhangi bir rahatsızlığı olmadığını söyledikleri Aslı Sağlam’ın hastanede vurulan yanlış iğne sonucu, ihmâlden öldüğünü ileri sürdü.

Haberin Devamı

Sağlam’ın cesedi, sabaha karşı otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Diyarbakır’da bu sabah yapılan otopsinin ardından Aslı Sağlam’ın cenazesi ailesi tarafından alınarak bugün ikindide Mardin’in Midyat İlçesi’ne bağlı Şenköy’de gözyaşları toprağa verildi. Küçük kızın ölüm nedeni otopsi sonucu ortaya çıkacak.

Cenaze törenine Kaymakam Murat Girgin, İlçe Emniyet Müdürü İlker İsmet Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ve Oğuzhan İlköğretim Okul Müdürü Mehmet Şefik Yenigin ile yakınları katıldı.

Gözü yaşlı baba Hasan Sağlam, kızının ihmalden öldüğünü savunup, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Mehmet Ali BULUN/NUSAYBİN (Mardin), (DHA)