Nedim Şener Yanıltmamak ne güzel
HABERİ PAYLAŞ

Yanıltmamak ne güzel

Haberin Devamı

Odatv davasından beraat kararı çıkınca dün Hrant Dink’in kardeşi Hosrof Dink aradı, “Senin hakkında yanılmamış olmak ne güzel, ilk günden biliyordum” dedi.

Benim için asıl beraat kararı bu cümleydi. 3 Mart 2011’de gözaltına alındığımda aramıştı. Tutuklandığımda da Beşiktaş’taki adliyenin önündeydi. Oysa ben “Ergenekon Silahlı Terör Örgütü Üyesi” suçlamasıyla Zekeriya Öz isimli FETÖ’cüye ifade verirken aklımda hep o vardı.

Ya, kardeşinin cinayetini aydınlatmak için haber yazarken konuştuğum, çay içip dertleştiğim Hosrof Dink benden şüphelenirse? Benim için en büyük ceza bu olurdu.

Yanıltmamak ne güzel

Hovnan Dursun ve Hosrof Dink

Ne de olsa kardeşinin sokak ortasında öldürülmesine giden süreçte onu hedef haline getiren “derin devlet artıkları” ile aynı örgütün üyesi olarak tutuklanmıştım.

Kim kardeşinin öldürülmesine giden süreçte rol oynamış kişilerle aynı örgütün üyesi diye tutuklanan birine destek verir?

İşte Hosrof abi bunu yaptı. Hem çevresinden hem de bazı aile üyelerinden gördüğü baskı ve tepkiye rağmen. Bununla yetinmedi: Cezaevine girince aileniz dışında üç kişiyi “görüşmeci” yazarsınız.

Hosrof Dink eşimi arayıp, “Nedim cezaevinde beni de görüşmeci listesine yazsın” demiş. İşte cezaevinde yaşadığım sürekli çukura düşme hali o anda durdu. Ayda birkaç sefer cezaevinde görüştük. Hâlâ sık sık görüşürüz ama dünkü telefonu benim için önemliydi. “Beni yanıltmadın senin yanında olmakla ben haklı çıktım” diyordu.

Murat sakın üzülme kardeşim

Hosrof abinin yanında bir diğer “görüşmecim” ise Murat Sabuncu’ydu. Haber heyecanıyla yaşayan olağanüstü bir gazetecidir. Milliyet’e 25 yıl önce beraber başladık. Tek derdimiz haberdi. Hosrof abiyle Silivri’ye gelir dışarıyı bana anlatırdı.

Hep “Her şey iyi olacak kardeşim, sen sakın üzülme” derdi. Dünkü beraat kararından önce onların vicdanında aklanmıştım. Murat şimdi Cumhuriyet gazetesi operasyonundan tutuklu. Bu sefer o beni “görüşmeci” yazdı ama hâlâ görüşemedik.

Attığı birkaç twit nedeniyle Silivri’de özgürlüğüne kavuşacağı günü bekliyor. Ben onları yanıltmadım onlar da bizi yanıltmayacak.

Kardeşim Murat o güne kadar; “Her şey iyi olacak, sen sakın üzülme.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder