Ekonomi Yangının yayılması önlendi hasarın telafisi belirsiz

Yangının yayılması önlendi hasarın telafisi belirsiz

Paylaş
Yangının yayılması önlendi hasarın telafisi belirsiz

Yalçındağ, “Yangının yayılması önlendi. Ancak hasarın nasıl telafi edileceği belirsiz” dedi

KÜÇÜLME YILI GERİDE KALDI

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 2010’da Türkiye gibi ülkeleri ilgilendiren yükselen korumacılık eğilimleri, piyasa ile düzenleyici kurumlar ve devlet arasındaki dengenin hangi noktada kurulacağı gibi konuların tartışılacağını söyledi. Ekonomide küçülmenin yaşandığı 2009’un geride kaldığını belirten Yalçındağ, “Yangının yayılması önlendi. Ancak hasarın nasıl giderileceği henüz belirsiz” dedi.

KÜRESEL BİR AÇILIM YOK

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) düzenlediği 13’üncü Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nde konuşan Arzuhan Doğan Yalçındağ, eskiden beri bilinen kurumların artık yeni işlevler yüklenmesi gerektiğini dile getirdi. Yalçındağ, “Türkiye’nin kendisini henüz haritası belirlenmemiş geleceğe hazırlaması gerekiyor. Görebildiğimiz kadarıyla krizin temel çıkış noktalarına yönelik küresel boyutta bir açılım henüz yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜME KONUSU KONUŞULMALI

Yeni bir kriz dalgasının gelip gelmeyeceğinin belli olmadığını ifade eden Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Ekonomik yapıyı 21’inci yüzyılda Türkiye’yi öne çıkaracak bir niteliğe kavuşturmalıyız. Bu, krizi mikro yapısal sorunların üzerine gitmek için bir fırsata dönüştürmemiz şart. Önümüzdeki dönemde ortalama büyüme hızımızı bugüne kadarki yüzde 4’lük eşikten yukarı çekmek zorundayız. Bunun nasıl yapılacağını tartışmamız gereken bir kavşaktayız” dedi.